1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Futbola tamam mı? Devam mı?”
“Futbola tamam mı? Devam mı?”

“Futbola tamam mı? Devam mı?”

Futbol Kulüpler Birliği “Futbola tamam mı? Devam mı?” başlığı ile bir açıklama yaptı.

A+A-

 

Futbol Kulüpler Birliği “Futbola tamam mı? Devam mı?” başlığı ile bir açıklama yaptı. Birlik başkanı Arslan Bıçaklı imzası taşıyan açıklamada Türkiye kulüplerinin ülkemiz kulüplerinden hiçbir izin istemeden, transfer veya yetiştirme ücreti ödemeden oyuncuların kadrolarına dahil edilmesinin kabul edilemez olduğu ve kınandığı açıklandı. Konu ile ilgili olarak sıkıntıları görüşmek üzere önümüzdeki günlerde kulüplerin Olağanüstü Genel Kurul’a çağırılacağı belirtildi. Futbol Kulüpler Birliği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

“Türkiye kulüpleri, bizi dikkate almıyor”
“Yıllardır ülkemizde, ülke gençlerine sahip çıkarak, spor yapmaları ve özelde futbol oynamaları için gerek altyapı yatırımları ve gerekse diğer ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz demeden, maddi ve manevi imkan sağlayan ve küçük yaştan gençlere sahip çıkan futbol kulüpleri kısaca Başkan ve yöneticileri, bu kulüpleri ayakta tutmak ve yaşatmak için canla başla çalışırken, bir taraftan KKTC Devletini tanıyan bir ülkenin kulüpleri bizim kulüplerimizi dikkate almadan, izin istemeden, hiçbir transfer ücreti veya yetiştirme ücreti ödemeden futbolcularımızı bir bir Türkiye’deki kulüpler alıyor. Biz bu durumu kabul etmiyor ve kınıyoruz.”

Olağanüstü Genel Kurul yakın
“Bu konuda ivedi olarak tedbir alınmaması halinde kulüplerimiz bir bir kapanma noktasına gelecek ve de futbolun devam etme olanağı ortadan kalkmış olacak.
Bu yaşananlar devam ettiği sürece bu ülkede futbolun devam etmesi ve de kulüplerimizin gençlere hizmet verebilmeleri olanaksız hale gelecektir.
Bu sıkıntıları görüşmek ve FUTBOLA TAMAM MI? DEVAM MI? kararını vermek üzere Futbol Kulüpler Birliği Genel Kurulu’nu önümüzdeki günlerde gerekirse Olağanüstü Genel Kurula çağıracağımızı spor kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Bu haber toplam 1154 defa okunmuştur