1. HABERLER

  2. SPOR

  3. "Futbol sadece erkek oyunu değildir"
 Futbol sadece erkek oyunu değildir

"Futbol sadece erkek oyunu değildir"

KTFF Kadın Futbolu Koordinatörü Dr. Serhat Deniz ülkede kadın futbolunu yeniden canlandırmak istediklerini söyledi

A+A-

 

Eren ŞİŞİK

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Eğitim - Üst Kurulu Kadın Futbolu Koordinatörü Dr. Serhat Deniz "Kadın Futbolunu Geliştirme Projesi" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Ahmed Sami Topcan Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Süleyman Göktaş da katıldı.

Gerçekleşen sunumda Deniz, dünyada kadın futbolunun gelişim dinamitlerinden söz etti. Özellikle Amerika ve Norveç'te kadın futbolunun geldiği noktanın üst düzeyde olduğuna vurgu yapan Deniz, Türkiye'nin bu ülkelere nazaran daha geride olduğunu kaydetti. Kuzey Kıbrıs'ta kadın futbolunda çok geride olduklarını belirten Serhat Deniz, "Kulüplerimiz ve kamuoyu bu konuda bize destek olmalı. hep birlikte bu ülkede kadın futbolunu geliştirmeliyiz."dedi.

Deniz: “Kadın futbolunu ülkede cazip hale getirmeliyiz”
Bu aşamada gelişim için fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Deniz, kulüplerle, üniversitelerle ve derneklerle de görüşüp yeni projeler yaratabileceklerinin altını çizdi. Kadın futbolunu ülkede cazip hale getirmek için mücadele edeceklerini kaydeden Deniz, futbolun sadece erkek oyunu olmadığını, kadınların da futbol oynadıklarını aktardı. Kadın futbolunun gelişimi için bu sporu okullara sokmaya çabaladıklarını belirten Deniz, "Eğer bunu başarırsak iyi bir başlangıç olacak. Bu iş aşama aşama yapılır. İlk aşama okul. Arkasından ise kadın futbol okulları ve kulüp takımları gibi seçenekler var."dedi.

İlerleyen dönemde gerekli mercilerden bu konuda destek ve yardım isteyeceklerini kaydeden Serhat Deniz, el birliği ile ülkede kadın futbolunu yeniden canlandıracaklarının altını çizdi

Bu haber toplam 1318 defa okunmuştur