“Futbol evine dönüyor”

“Futbol evine dönüyor”

CONIFA 2018 Dünya Kupası Londra'da yer alacak.

A+A-

Önümüzdeki yıl düzenlenecek olan CONIFA 2018 Dünya Kupası’nın oynanacağı yer resmi olarak açıklandı. Bağımsız Futbol Federasyonları Birliği (CONIFA) sosyal medya hesabından iki gündür yaptığı duyuruların son kısmında Londra’nın kupaya ev sahipliği yapacağını duyurdu. Bir süredir Londra’da oyanacağı bilinen kupanın yeri yapılan açıklama ile resmiyet kazanmış oldu. Açıklamada “Futbol evine dönüyor” ifadeleri yer aldı.

 

Londra’da yer alacak

Haziran ayında ülkemizde yapılan CONIFA 2017 Avrupa Şampiyonası’nın ardından 2018 Dünya Kupası önümüzdeki yıl yapılacak. Cuma ve Cumartesi günü sosyal medya hesabından CONIFA 2018 Dünya Kupası’na katılacak 16 takımı her saat başı yaptığı paylaşımla açıklayan CONIFA, dün de organizasyonun yerini açıkladı. Somali ekibi Barawa’nın ev sahibi ülke olacağı daha önceden belirtilmişti. CONIFA tüzüğünde ülkelerin organizasyonları kendi topraklarında yapma zorunluluğu bulunmuyor. Londra’da yapılacak olan organizasyonda Barawa ev sahibi ülke olarak yer alacak

 

11 gün sürecek

Organizasyonun yer alacağı tarihler de netlik kazandı. CONIFA dün yaptığı paylaşımla organizasyonun açılış seremonisi ve ilk grup maçının 31 Mayıs 2018’de oynanacağını duyurdu. Organizasyonun kapanışı ve final maçı ise 10 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Kuzey Kıbrıs Milli Takımı’nın da katılım hakkı elde ettiği CONIFA 2018 Dünya Kupası’nda yer alacak 16 takım şöyle: Barawa, Padania, Kuzey Kıbrıs, Tibet, Felvidek, Cascadia, Isle of Man, Kiribati, Szekelyland, Abhazya, Matabeleland, United Koreans of Japan, Kabylie, Panjab, Western Armenia, Tamil Eelam.

Bu haber toplam 2085 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.