1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Fuara Dr. Bülent Dizdarlı ve Hüseyin Özinal da katılıyor
Fuara Dr. Bülent Dizdarlı ve Hüseyin Özinal da katılıyor

Fuara Dr. Bülent Dizdarlı ve Hüseyin Özinal da katılıyor

Kültür Dairesi, 33. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı ile 24. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı'na katılıyor…

A+A-

Kültür Dairesi, Kıbrıs Türk yayınlarını “33. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı’na”, Kıbrıs Türk sanatını da; “ARTİST 2014/24. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’na” taşıyor.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.’nin organizatörlüğünde 8-16 Kasım tarihleri arasında eş zamanlı gerçekleştirilecek fuarlar, Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılacak.

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin işbirliği ile düzenlenen Türkiye ve yurt dışından 850 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı 33. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı’nda, söyleşi, panel, imza günleri, çocuk etkinlikleri ve dinletilerle birlikte 270 etkinlik gerçekleştirilecek.

Türk Sineması’nın 100. yılı olması nedeniyle “Sinemamızın 100 Yılı” temasıyla kapılarını açacak 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda bu yıl onur yazarı Atilla Dorsay olacak.

Onur konuğu ülkesinin ise Macaristan olacağı İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı’nda KKTC de, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yayınları” standı ve Kıbrıs Türk ressamların eserlerinin yer alacağı bir sergi açacak.

Kıbrıs Türk yazın sanatını temsilen Dr. Bülent Dizdarlı’nın ve Kıbrıs Türk sanatını temsilen Hüseyin Özinal’ın da bulunacağı KKTC heyeti, bugün İstanbul’a gidecek.

35 ülkeden 91 yayınevini ağırlayacak 33. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı’ndaki Salon 2 Stand 601B adresli KKTC Yayınları standında, Yazar Bülent Dizdarlı’nın ve Fuara kendi imkanları ile katılacak Yazar Özlem Çatal Eserer’in imza günleri de düzenlenecek.
Fuarın açılacağı 8 Kasım Cumartesi günü ve 9 Kasım Pazar günlerinde gerçekleştirilecek imza günü etkinliği çerçevesinde Yazar Dr. Bülent Dizdarlı, “Dünyanın Merkezinde Hayatla Polemik”, “Güneşe Kaçmak”, “Kuyu Mezarları Ülkesi” ve “İmhotep’in İzinde 50 Cefa 50 Deva” isimli kitaplarını imzalayacak.
Yazar Özlem Çatal Eserer’in “İçimdeki Ayaz” isimli kişisel gelişim kitabını imzalayacağı imza günü ise 15-16 Kasım 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Artist 2014

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kitap Fuarı ile eş zamanlı olarak sanatseverlere kapılarını açacak ARTİST 2014 / 24. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’nın bu yılki teması “İçimizdeki Öteki” olarak belirlendi.
Türkiye ve yurt dışından 100’den fazla sanat galerisi, sanat kurumu, üniversitelerin sanat fakülteleri ve bağımsız sanatçı inisiyatiflerinin katılacağı Fuar’da bu yılki onur sanatçısı seçilen Nevhiz Tanyeli’nin önemli resimlerinin sergileneceği Sanatçı Onur Ödülü Sergisi de yer alacak. Dokuz gün süresince birbirinden önemli sergilere ev sahipliği yapacak İstanbul Sanat Fuarı’nda Kıbrıs Türk sanatını temsilen Kültür Dairesi koordinasyonu ile açılacak sergide, Ressam Gönen Atakol’un kağıt üzerine marker ve keçeli kalemle çalıştığı portre ve figürlerinden oluşan 8 eseri ile Ressam Hüseyin Özinal’ın ilk kez sergilenecek olan son dönem kağıt üzerine akrilik çalışmalarından 6 eseri yer alacak.
Yaklaşık 1000 sanatçının işlerini sergileyeceği 150 galeri, 25 bağımsız grup ve 150’ye yakın genç sanatçı fuarda açılacak sergilerde işlerini, sanatseverlere ve kolleksiyonerlere sunacak. İki farklı salonda açılacak olan ARTİST 2014 yaklaşık 12.500 metrekarelik bir alanda kurulacak.

(tak)

Bu haber toplam 1546 defa okunmuştur