1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Fransa’dan başarı ile döndüler
Fransa’dan başarı ile döndüler

Fransa’dan başarı ile döndüler

Fransa’dan başarı ile döndüler

A+A-

 

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, geçtiğimiz hafta Avrupa’da önemli bir başarıya imza attı. Fransa’da 13-14 mart tarihleri arasında düzenlenen Euroleague 2 grup eleme maçlarına katılan KKTCELL, burada elde ettiği sonuçlarla Hollanda’da düzenlenecek Euro Challenge Cup’a katılmaya hak kazandı.

İLK GÜNDE 2 GALİBİYET

Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF-EUROPE) tarafından Fransa’nın Bordeaux şehrinde düzenlenen Euroleague 2 grup eleme maçlarına katılan Kuzey Kıbrıs Turkcell, ilk gün grubundaki ilk maçında Belçika’dan SC Devedo takımı ile karşılaştı. Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmayı KKTCELL 78-54’lük skorla kazanarak organizasyona iyi bir başlangıç yaptı. KKTCELL grubundaki ikinci maçını aynı gün ev sahibi ekip Leopards de Guyenne Bordeaux takımı ile oynadı. KKTCELL bu karşılaşmayı da 79-66’lık skorla kazanarak ilk günü başarı ile tamamladı.

GRUBU ÜÇÜNCÜ TAMAMLADILAR

Organizasyonun ikinci gününde üçüncü karşılaşmasını Alman Roller Bulls Sankt-Vith takımı ile oynayan KKTCELL bu karşılaşmayı 92-78 kaybederken, son grup maçında İsrail ekibi Ilan Ramat Gan takımına 72-70’lik skorla mağlup olmasına rağmen beş takımlı grubunu üçüncü tamamladı. Bu sonucun ardından KKTCELL Hollanda’da düzenlenecek olan Euro Challange Cup’a katılmaya hak kazandı.

ORGANİZASYONDAN 3 ÖDÜL

KKTCELL takımı Fransa’daki organizasyondan 3 ödülle dönme başarısı da gösterdi. Takımın oyuncularından Selvihan Gür, “En iyi ilk 5” içerisinde yer alma başarısı gösterdi. Murat Ekşi “En skorer oyuncu” ödülünü aldı. Grupta üçüncü olma başarısı gösteren KKTCELL ayrıca bu ödülün de sahibi oldu.

COŞKULU KARŞILAMA

Fransa’da elde edilen başarının ardından Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı kafilesine Ercan Havaalanı’nda anlamlı bir karşılama düzenlendi. Engelliler Spor Federasyonu ve Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkililerinin çiçeklerle karşıladığı kafileye ayrıca Havaalanı hoparlörlerinden “Hoşgeldiniz, gönülden tebrikler” anonsu yapıldı. KKTCELL, 22 Nisan’da Hollanda’da gerçekleştirilecek olan Euro Challange Cup organizasyonuna katılacak.

Bu haber toplam 1331 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 203. Sayısı

Adres Kıbrıs 203. Sayısı