1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Frankfurt’ta yarışacaklar
 Frankfurt’ta yarışacaklar

Frankfurt’ta yarışacaklar

Ares Spor Kulübü triatletleri Çağan Öztuna ve Hüseyin Arhan Pazar günü Ironman Avrupa Şampiyonası’na katılacak

A+A-

 

Yüzme-bisiklet ve koşu etaplarının birlikte yarışıldığı triatlon branşının en uzun mesafesi olan ve dünyanın dayanıklılık isteyen en zor yarışması olarak kabul edilen Ironman’in Frankurt ayağında ülkemiz triatloncuları da yer alacak.
Ülkemizin başarılı triatloncularını bünyesinde bulunduran Ares Spor Kulübü’nün sporcuları Çağan Öztuna ile Hüseyin Arhan, 5 Temmuz Pazar günü Almanya Franfurt’ta gerçekleşecek Ironman Avrupa Şampiyonası için bugün adamızdan ayrılıyor.

Hedef 12 saatin altında finiş
3.8 kilometre yüzme-180 kilometre bisiklet ve 42 kilometrelik koşu mesafelerinin tamamından oluşan Ironman yarışında Ares triatloncuların bu alanda dünyanın en iyileri ile aynı parkurda yer alacak. 15 saatlik zaman limitinin olduğu ve 15 saatin altında finişe ulaşılması gereken zorlu yarışta Ares sporcularının hedefi 12 saatin altında finişe ulaşmak.
Ares triatloncularından Çağan Öztuna Franfurt’ta üçüncü kez ironman finişi görmek için yarışacak. Çağan, ilk ironman yarışında Avusturya’da finiş görmüştü, geçen yıl ise yine Frankfurt’ta ikinci kez bunu başarmıştı. Frankfurt’ta 11 saat 47 dakikalık finiş zamanı ile kendi en iyi zamanını yapan Çağan Öztuna, geçen yılki parkur tecrübesi ile bu derecesini geliştirmeyi amaçlıyor.
Ares’in başarılı triatloncularından biri olan Hüseyin Arhan ise bu alanda bir ilke imza atma peşinde. Dünyanın en zorlu yarışını oluşturan 3.8 kilometre yüzme-180 kilometre bisiklet ve 42 kilometrelik Ironman’de finişe ulaşmayı amaçlayan Hüseyin Arhan için de planlanan bitirme derecesi de 12 saatin altında.

Şampiyonlar da yer alacak
Uluslararası Triatlon Birliği (ITU) tarafından organize edilen ve Avrupa Şampiyonası adıyla düzenlenecek Ironman Frankfurt’ta Avrupa’nın ve dünyanın en iyi isimleri yer alacak. Avrupa şampiyonası olması yanında dünyanın çeşitli kıtalarından sporcuların da katılımına açık olan Ironman Frankfurt yarışı, dünya şampiyonasının yapıldığı Ironman Hawaai Kona’ya en yüksek katılım hakkı veren organizasyon konumunda.
Ironman Frankfurt yarışında, eski Avrupa şampiyonu, geçen yıl Frankfurt’ta birinci geldikten sonra Hawaai Kona’da da dünya şampiyonluğuna ulaşan Sebastian Kienle, 2 yıl önceki hem Avrupa hem dünya şampiyonu Frederik Van Lierde ve 2006 olimpiyat şampiyonu Jan Frodeno da bu bu yarışmada yer alacak.

Bu haber toplam 1202 defa okunmuştur