1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Fotoğraflar incelenecek
Fotoğraflar incelenecek

Fotoğraflar incelenecek

Slovakya uyruklu R.M ile İngiliz uyruklu M.L.M, askeri yasak bölge olan Maraş’a gizlice girerek binaları fotoğraf çektiği iddiasıyla tutuklanarak dün Askeri Mahkeme’ye çıkarıldı. Polis, zanlı R.M’nin tasarrufundaki fotoğraf makinesinin Polis Genel Müdürl

A+A-

Adada ziyaretçi olarak bulunan biri Slovak biri de İngiliz uyruklu yabancının kapalı bölge Maraş’a ‘gizlice’ girdikleri iddia edildi…

 

Ayşe GÜLER

Mağusa’da askeri yasak bölge olan Maraş’a girerek askeri yasak bölge içerisindeki binaları fotoğraf çektiği iddia edilen Slovakya uyruklu R.M ile İngiliz uyruklu M.L.M, tutukluluk talebiyle dün Askeri Mahkeme’ye çıkarıldı.
3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak her iki zanlıda suçlarını kabul etti ancak istenilen tutukluluk süresine itiraz etti.
Askeri Mahkeme’de Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler huzurunda görüşülen davada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü, Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Hasan Derman’ı, mahkemede tanık olarak dinletti.
Polis memuru Derman, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.

Binaları fotoğraf çektiler
Derman, Kuzey Kıbrıs’ta ziyaretçi izni ile bulunan Slovakya uyruklu R.M ile İngiliz uyruklu M.L.M’nin 10 Ocak tarihinde saat 16:30 sıralarında Mağusa’da Şen Sokak üzerinde bulunan ve 4. Piyade Alayı, 10. Piyade Taburu Maraş Emniyet Bölüğü sorumluluğundaki teller ile çevrili askeri yasak bölge Maraş’ın telleri yırtık olan kısmından gizlice girdikten sonra zanlı R.M’nin tasarrufundaki fotoğraf makinesi ile askeri yasak bölge içerisindeki binaları fotoğraf çektiğini söyledi.

Çıkış yaparken tutuklandılar
Zanlıların ayni gün bir polis ekibi tarafından giriş yaptıkları yerden çıkış yaptığı sırada tespit edilerek tutuklandığını aktaran Derman, zanlı R.M’nin tasarrufundaki fotoğraf makinesinin de emare olarak alındığını belirtti.

Gönüllü ifade verdiler, suçlarını itiraf ettiler
Derman, her iki zanlının da ayni gün gönüllü ifade vererek, suçlarını itiraf ettiklerini kaydetti.
Olayla ilgili yürütülen tahkikatın yeni başladığına işaret eden Derman, zanlılardan alınan gönüllü ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılacağını söyledi.

Fotoğraf makinesindeki görüntüler incelenecek
Polis memuru Derman, ayrıca zanlı R.M’nin tasarrufundaki fotoğraf makinesinin Polis Genel Müdürlüğü görüntü uzmanı tarafından inceleneceğini belirtti.
Derman, yapılacak incelemenin ardından tahkikatın selametinin değişebileceğini kaydederek, bu aşamada zanlıların alınacak ifadelere müdahale etme olasılıklarının bulunduğundan 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Zanlılar, tutukluluğa itiraz etti
Mahkemede söz alan zanlı R.M, suçunu kabul ettiğini ancak tahkikata nasıl etki edebileceklerini göremediğini belirtti. Zanlı M.L.M ise yasak bölgeye girerek fotoğraf çektiklerini verdiklerini ifadede de kabul ettiklerini söyleyerek, tahkikatın nede yapılacağını anlamadığını ifade etti.

Her iki zanlıya 3 gün tutukluluk
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, her iki zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

Bu haber toplam 1607 defa okunmuştur