1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. “Formayı kapmak için çok çalıştım”
“Formayı kapmak için çok çalıştım”

“Formayı kapmak için çok çalıştım”

Baf Ülkü Yurdu’nun genç file bekçisi Erdoğan Nay, adres kıbrıs’a futbol hayatı hakkında kısa sürede yaşadıklarını ve gelecekteki planlarını anlattı.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Baf Ülkü Yurdu’nun genç file bekçisi Erdoğan Nay, adres kıbrıs’a futbol hayatı hakkında kısa sürede yaşadıklarını ve gelecekteki planlarını anlattı. Genç kaleci, 9 yaşından bu yana Baf Ülkü Yurdu takımının hayatına kattıklarının unutulmaması gerektiğini ve uzun yıllar bu formayı giymek istediğini dile getirdi.

“HATASIZ BİR MAÇ ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞTIM”

“Futbola Baf Ülkü Yurdu’nun alt yapısında başladım. 9 yaşında bu takımın yıldızlarından günümüze kadar devam ettim. İlk günden bu yana hatasız bir maç çıkarmaya çok özen gösterdim. Elbetti ki, hatalarım olmuştur. Bir insan geçmişteki hatalardan ders çıkararak hayatta daha başarılı yerlere gelir. İlk A takım maçıma yanılmıyorsam 3 sezon önce çıktım. O sezon İkinci Lig’de mücadele ediyorduk ve kupada Serdarlı takımıyla eşleşmiştik. O karşılaşmada Baf Ülkü Yurdu’nun kalesini A takımlar bazında ilk kez korudum.”

“ANTRENMANLARDA ‘KALEYİ BEN ALMALIYIM’ DİYEREK ÇALIŞTIM”

“Bildiğiniz üzere geçen sezon A takımlar düzeyinde sıkça maç oynamaya başladım. İlk devre hep yedektim. Antrenmanlara gittiğimde ‘kaleyi ben almalıyım’ diyerek çalıştım. Sonuçta takımın kalesinde tecrübeli bir kaleci vardı. İkinci devrenin ilk haftalarında Dumlupınar’la oynayacaktık. Hafta başında hocalarım bana Dumlupınar maçında benim kalede olacağımı söylediler. Ancak, son idmanda parmağım kırılmıştı. Parmağım geçtikten sonra bana bir fırsat daha geldi ve bu fırsatı iyi değerlendirerek kaleyi aldım.”

“SAHAYA ÇIKTIĞIMDA HEYECANIMA YENİK DÜŞMEK ÜZEREYDİM”

“Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz sezon Denizli ile bir final maçı oynadık. O karşılaşmayı kazanan takım Süper Lig’e çıkacaktı. O maç benim hayatımdaki ilk üst düzey final maçıydı. Maçtan önce çok heyecanlıydım. Sahaya çıkıp ısınmaya başladığımda heyecanıma yenik düşmek üzereydim. O gün gerçekten çok güzel bir atmosfer vardı. İki takımın taraftarları da stadı doldurmuştu. O karşılaşmayı 2-1 kazanarak Süper Lig’e yükselen taraf biz olmuştuk. Karşılaşmanın ardından büyük mutluluk yaşamıştık”

“BAF ÜLKÜ YURDU TAKIMI BENİM ELİMDEN TUTTU”

“Baf Ülkü Yurdu geçmişi başarılarla olan bir kulüp. Büyüklerimiz bizlere hep eskileri anlatır. Ben de bu takımda büyük başarılara imza atmak isterim. Yaşımın küçük olmasına rağmen hayatımdaki elde ettiğim her şeyi bu takıma borçluyum. Bu takım benim elimden tuttu. Başka takımdan teklif henüz gelmedi ama bunlar futbol piyasasında olan şeyler. Belki bir başka takıma gidebilirim. Ancak, şu an için İlk hedefim Baf Ülkü Yurdu’nda başarılı olmak”

“MURAT HOCA ÇOK İSTEMİŞTİ AMA…”

“Güzelyurt Meslek Lisesi’ne gittiğim yıllarda okul takımında da forma giymiştim. Okulumuza 17 yıl aradan sonra şampiyon olmayı hedef koymuştuk. Finali Namık Kemal Lisesi’yle birlikte oynayacaktık. Maçtan önce hocamız Murat Özsusuzlu bize bu şampiyonluğu çok istediklerini söylemişti. Karşılaşmaya başladığımızda bir anda 3-0 geriye düştük. Hemen gol bulduk, hatta penaltı da kaçırdık. Penaltı kaçırınca şansımızı yitirdik. O maçtan 6-1 mağlup ayrılarak şampiyon olamamış ve hepimiz, Murat hocamıza verdiğimiz sözü tutamadığımız için çok üzülmüştük.”

“49 YIL ARADAN SONRA BÜYÜK AMCAMIN LAKABINI ALDIM”

“1968-1969 sezonu başta olmak üzere Baf Ülkü Yurdu’nda uzun yıllar büyük amcam kalecilik yapmıştı. O günler, amcama ‘Marco’ lakabı takılmıştı. Tam 49 yıl aradan sonra büyüklerim beni yanına çağırarak benim de bundan böyle büyük amcam gibi lakabımın ‘Marco’ olduğunu söyleyerek formamın arkasına bu ismi yazdırdılar. Yıllar sonra böyle bir olayda bulunmak benim için güzel bir duygu oldu.”

Bu haber toplam 2376 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Adres Kıbrıs 306 Sayısı

Adres Kıbrıs 306 Sayısı