1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Forest’ten buraya kadar
Forest’ten buraya kadar

Forest’ten buraya kadar

Dün, Girne’de oynanan ve Doğan Türk Birliği’nin 2-1 galibiyeti ile sonlanan karşılaşmadan sonra gazeteye dönerken, K.Kaymaklı Teknik Direktörü Enver Sedat Simavi, BRTK Spor sunucusu Tonguç Kotak’ın sorusuna “Sahaya inip oynayacak

A+A-

 

 

 

Dün, Girne’de oynanan ve Doğan Türk Birliği’nin 2-1 galibiyeti ile sonlanan karşılaşmadan sonra gazeteye dönerken,  K.Kaymaklı Teknik Direktörü Enver Sedat Simavi, BRTK Spor sunucusu Tonguç Kotak’ın sorusuna “Sahaya inip oynayacak ve gol atacak halim yok ya” yanıtı K.Kaymaklı’nın bugün içinde düştüğü durumu adeta özetliyordu.

Sorarım, ülkenin en iyi başkanı sende, teknik adamı sende, kadrosu sende. Telsim Süper Ligi’nin ilk yarısını lider tamamlamışsın. İlk yarıdaki kadrondan yaşı 40 yanaşmış ama gol yollarında etkili Jacques ve sol kanatta büyük işler yapan Carlos ne hikmetse gönderilmiş.

Tüm bunlara rağmen, bu takım ikinci yarıya iyi başlamalıydı diye düşünüyorum. Ne gezer, çok kötü oynadığı Yenicami ile Hamitköy maçlarından puansız ayrılan Forest’te bir silkinme gerekirken, kendi sahasında Lefke’ye 1-0 yenilerek motivasyonsuzluğun zirveye vurduğu gözlemlendi.

Bu yenilgi ile istifa noktasına gelen Simavi bu istifadan geri döndürülürken, takıma yeni bir motivasyon kazandırılmaya çalışıldı. Hatta hafta sonu birlik ve beraberlik için bir de Girne kampı düzenlendi.

İşte, bu yeni motivasyon ile çıkılan Doğan Türk Birliği karşılaşmasına fırtına gibi giren Forest daha ilk dakikalardan itibaren gardını düşürdüğü, ikinci yarının son başarılı takımı Doğan Türk Birliği’ni adeta sahadan sildi.

Defansta Bilal-Mehmet Kaygısız ilk yarıda hatasız oynarken, sağda Çağrı Kıral Yasin Kurt, solda Çağlar –Mustafa Yaşinses’in bindirmelerini izledik. Ne var ki, yapılan ortalarda YasinKansu, Hamis ile Yasin Kurt son vuruşlarda laubali olunca, ciddiyetsiz vuruşlar ile Forest’in gol şansını sıfırladılar. 

İlk devrenin son dakikasına kadar başta Yasin Kansu, Hamis Çakır, Yasin Kurt  ile net golleri kaçıran Forest, soyunma odasına Salih Güvensoy’un müthiş ortasına şahane bir kafa vuran genç Kenan Oshan’ın golüyle 1-0 yenik gidince, ne moral kaldı ne motivasyon.

Devre arasında, aslında iyi bir oyun sergileyen Hamis’in yerine,  Derviş Kolcu’yu oyuna alan Simavi, daha organize bir orta saha düşündü.

Ancak, ikinci devreye hızlı başlayan bu kez Doğan Türk Birliği oldu. Daha 49.dakikada Ahmet Saygı’nın ceza sahası içinde demarke vaziyette attığı şut direkten döndü. Bu pozisyon bile Forest’i oyuna sokamadı. Ta ki, 60’ıncı dakikada deneyimli kaleci Mehmet Emin İlter’in büyük hatası ile Özenç’in serbest vuruşunda elinden kaçırdığı ve çizgiyi geçen ikinci gole kadar.

İkinci gol ile rehavete düşen Doğan Türk Birliği karşısında kaybedecek bir şeyi olmadığını düşünen Forest, sağdan Yasin Kurt, soldan Mustafa Gabira ile dalga dalga Doğan’ın üstüne gelmeye başladı.

64.dakikada, ikinci yarıda oyuna giren Boateng’in golüyle farkı bire indiren Forest, art arda yarattığı pozisyonlardan yararlanamayınca,  oyunun son bölümünde yeniden toparlanan Doğan Türk Birliği üçüncü golü atma yarışına girdi. 

Bunda da başarılı olamayan sarı-lacivertliler dün,  yardımcı hakemi Ali Özer ile birlikte süper bir maç yöneten Savaş Tilki’nin son düdüğü şampiyonlukta iddialı Forest’in havlu atarak, buraya kadar mesajını veriyordu. Özellikle, yardımcı hakem Ali Özer’in Doğan Türk Birliği’nin ikinci golünde çizgiyi geçtiği pozisyondaki kararı harikaydı.

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 977 defa okunmuştur