1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Folk-Der Kültür Sanat Günleri
Folk-Der Kültür Sanat Günleri

Folk-Der Kültür Sanat Günleri

3 gün sürecek etkinliklerde halk dansları, müzik ve slayt gösterileri yer alacak

A+A-

Lefkoşa Folklor Derneği’nin (Folk-Der) düzenlediği 14. Kültür Sanat Günleri, 26-28 Haziran tarihlerinde dernek binasında yapılıyor.

Halk dansları gösterileri yanında, müzik ve eski fotoğraflardan slayt gösterilerinin yer alacağı 3 günlük etkinlikler sırasında kurulacak stantlarda Kıbrıs’a özgü yiyecek ve içecek satışı da yapılacak.

Folk-Der Başkanı Ali Katipoğlu’nun açıklamasına göre, Lefkoşa, bu yıl dernek bahçesine inşa edilen anfi tiyatroda yer alacak etkinliklerde Kıbrıs kültürüyle dolu üç gece yaşayacak.

Etkinlikler arasında, Lefkoşa Folklor Derneği’nin büyük grubunun hazırladığı ve eski Lefkoşa’nın canlandırıldığı tiyatral dans gösterisi, yine eski Lefkoşa fotoğraflarının sergileneceği bir slayt gösterisi, Lefkoşa Belediyesi Kent Orkestrası’nın müzik dinletisi ve Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren Vasilica Kültür Sanat Derneği’nin de aralarında bulunduğu çeşitli derneklerin dans gösterileri bulunuyor.

Ali Katipoğlu, “Sadece Lefkoşalıların değil kültürümüze, tarihimize gönül vermiş herkesi kendinden bir şeyler bulacağına inandığımız bu etkinliklerimize bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Lefkoşa’da Küçük Kaymaklı’da eski Tren Yolu Polikliniği arkasındaki Folk-Der binası bahçesinde her gece saat 20.30’da başlayacak etkinliklerin programı şöyle:

“26 Haziran Perşembe: Eski Fotoğraflar Slayt Gösterisi, Folk-Der Büyük Grup, Folk-Der Feslikan Grubu, GÜSAD (Güzelyurt Sanat Derneği), Folk-Der Kozan Grubu, HAS-DER (Halk Sanatları Derneği), Folk-Der Dillirga Grubu 27 Haziran Cuma: Eski Fotoğraflar Slayt Gösterisi, HAK-DER (Hamitköy Kültür ve Sanat Derneği), Folk-Der Feslikan Grubu, Vasilica Kültür ve Sanat Derneği, Gençlik Merkezi Birliği, Ağır Adımlar Halk Dansları Grubu, Folk-Der Sirto Grubu, Folkesdra konseri 28 Haziran Cumartesi: LTB Lefkosa Belediye Orkestrası, Folk-Der Büyük Grup, Tango Siembre (Sirtaki), Folk-Der Sirto Grubu, TUFAD (Turizm ve Folklor Araştırma Derneği), Folk-Der Kozan Grubu, Göç-Taş (Göçmenköy Taşkınköy Kültür Sanat Derneği), Folk-Der Dillirga Grubu.”

(tak)

Bu haber toplam 1571 defa okunmuştur