1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Folk-Der “Kıbrıs’ın Somut Olmayan Kültürel Mirası”nı tanıttı
Folk-Der “Kıbrıs’ın Somut Olmayan Kültürel Mirası”nı tanıttı

Folk-Der “Kıbrıs’ın Somut Olmayan Kültürel Mirası”nı tanıttı

FOLK-DER, “Kıbrıs’ın Somut Olmayan Kültürel Mirası” adlı projesinin açılışı ve tanıtımını Limasol’da EuroMed tarafından düzenlenen Dünya Kültür Mirası Konferansı’nda gerçekleştirdi

A+A-

Lefkoşa Folklor Derneği (FOLK-DER), “Kıbrıs’ın Somut Olmayan Kültürel Mirası” adlı projesinin açılışı ve tanıtımını Limasol’da EuroMed tarafından düzenlenen Dünya Kültür Mirası Konferansı’nda gerçekleştirdi. Lefkoşa Folklor Derneği’nin, Kontea Mirası Derneği ile beraber yürütmekte olduğu proje, dünyanın dört bir yanından gelen uzman katılımcılara, iki toplumlu halk dansları ekibi gösterisi ve proje koordinatörünün yaptığı bilgilendirme sunumu ile tanıtıldı.

“Kıbrıs’ın Somut Olmayan Kültürel Mirası” projesi Avrupa Birliği’nin “Kıbrıslı Sivil Toplum Harekette” programı altında finanse edilen iki toplumlu bir proje olup, Kıbrıs’ın somut olmayan kültürel mirasını koruma ve tanıtmaya katkıda bulunmayı hedeflemektedir. 26 ay sürecek olan proje, Kıbrıs’ın somut olmayan kültürel mirasına ilişkin araştırma, konser ve halk dansları gösterileri ve somut olmayan kültürel mirasın korunması, tanıtılması konusunda farkındalığı artırmaya yönelik kampanyaları içermektedir. Projede, her iki toplumun müzik ve halk dansları uzmanlarından oluşan proje ekibinin yönlendirmesi ile iki derneğin genç üyeleri belirlenen köylerde araştırma yapacak, araştırmanın sonuçları ise kitap, DVD ve CD formatlarında düzenlenerek, tanıtılacağı belirtildi.

Kıbrıs’ın Somut Olmayan Kültürel Mirası projesi, Dünya Kültür Mirası konferansına katılan uzmanların ilgisini topladı. Proje ekibi, konferansı organize eden kurumun temsilcilerinden araştırma sonucunda elde edilecek görsel ve işitsel verilerin, Avrupa Birliği’nin Avrupa kültürüne ait kültürel verilerinin sunulduğu dijital bir kütüphane platformu olan EUROPEANA’ya dahil edilme konusunda sponsorluk sözü aldı.Proje hakkında daha fazla bilgi edinmek veya projeye katkıda bulunmak isteyenlerin, proje yönetim ekibine  folkdercyp@gmail.com adresinden ulaşabilecekleri belirtildi.

Bu haber toplam 1952 defa okunmuştur