1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. FODER'in “Sokakta” sergisi açıldı
FODER'in “Sokakta” sergisi açıldı

FODER'in “Sokakta” sergisi açıldı

49 FODER üyesinin 132 fotoğrafının bulunduğu sergi, FODER’in Kültür Dairesi’nin katkılarıyla düzenlediği “sokak fotoğrafçılığı” eğitimi kapsamında hazırlandı. 

A+A-

Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği’nin (FODER) “Sokakta” (On The Street) sergisi dün akşam Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile eşi Meral Akıncı tarafından Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde açıldı. 

49 FODER üyesinin 132 fotoğrafının bulunduğu sergi, FODER’in Kültür Dairesi’nin katkılarıyla düzenlediği “sokak fotoğrafçılığı” eğitimi kapsamında hazırlandı. 

30 Mayıs- 3 Haziran tarihleri arasında ziyaret edilebilecek serginin açılış konuşmasını FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit yaptı. Serginin açılışına Akıncı çiftinin yanı sıra milletvekilleri, davetliler ve yabancı konuklar katıldı. Konuşmasına Fransız Sokak Fotoğrafçısı Henri Cartier-Bresson’un “Fotoğraf çekmek insanın aklını, gözünü ve yüreğini aynı hizaya getirmesidir” sözüne atıfta bulunak başlayan Gökyiğit, bu sözün FODER üyelerinin çalışmalarını bire bir ifade ettiğini kaydetti.

Yaklaşık iki ay önce Yüzler (Faces) temalı bir sergi açtıklarını, hiç soluk almadan bu sergi için çalışmaya başladıklarını dile getiren Gökyiğit, Kültür Dairesi’nin katkılarıyla verdikleri “sokak fotoğrafçılığı” eğitimine değindi.

Kamuya açık alanda çekilen bu fotoğrafların yaşamı belgelediğini kaydeden Mehmet Gökyiğit, “Sergi çalışmalarımız için biz de sokaklardaydık. Yurtiçinden ve yurtdışından fotoğraflar çektik, bu zorlu sürecin üstesinden gelmeyi bildik” dedi.

Konuşmasında FODER’in ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarındaki başarılarına işaret eden Gökyiğit, birçok etkinliğe imza attıkları 2017’nin ilk yarısında Türkiye’de, Akçakoca’da düzenlenen Uluslararası Doğadan Görüntü Avcılığı (DOGAY) yarışmasında 5 ödül, 22 de sergileme aldıklarını söyledi.

Mehmet Gökyiğit, “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da en başarılı derneklerden biri olduk” dedi. 

Bu yola amatör ruhla çıkan FODER’in Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu’na (FIAP) üye olduğunu da söyleyen Gökyiğit, kendilerine destek verenlere teşekkür etti. 

Gökyiğit’in konuşmasının ardından katkılarından dolayı Kültür Dairesi, Com Tech, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Merit Lefkoşa Hotel, Lefkoşa Belediye Orkestrası’na plaket takdim edildi. Kurum ve kuruşların temsilcilerine ve yetkililerine plaketleri Cumhurbaşkanı Akıncı, milletvekilleri Ersin Tatar ile Arif Albayrak, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv, FODER As Başkanı Tevfik Ulual tarafından verildi.

Sergi Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı, milletvekilleri Tatar ve Albayrak ile FODER Başkanı Gökyiğit tarafından açıldı. Sergiyi dolaşan Akıncı çiftine fotoğraflarla ilgili bilgi de verildi. Açılış kokteylle sona erdi.

 

Bu haber toplam 2618 defa okunmuştur
Etiketler : , ,