1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. FODER’in “faces – yüzler” fotoğraf sergisine yoğun ilgi
FODER’in “faces – yüzler” fotoğraf sergisine yoğun ilgi

FODER’in “faces – yüzler” fotoğraf sergisine yoğun ilgi

Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği FODER’in önceki akşam İsmet Vehit Güney Sergi Salonu’ndaki sergi açılışı büyük ilgi gördü

A+A-

Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği FODER’in 28 Mart 2017 Salı akşamı İsmet Vehit Güney Sergi Salonu’ndaki sergi açılışı büyük ilgi gördü.

Kültür Dairesi katkıları ile gerçekleştirilen açılışa, Meclis Başkanı Sibel Siber, Milletvekili Ersin Tatar, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ile birçok sanatsever ve Güney Kıbrıs’tan fotoğrafçılar katıldı.

45 FODER Üyesinin 128 fotoğrafından oluşan sergi açılışında konuşma yapan FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit, Kuzey Kıbrıs’ın en eski Fotoğraf Derneği olan FODER’in, fotoğraf yolculuğuna 1992 yılında AFSAD (Amatör Fotoğraf Sanatçıları Derneği) adı altında başladığını  ve  2000 yılında ismini FODER olarak değiştirdiğini belirterek; FODER’in 25 yıldır gelecek kuşaklara bırakabileceğimiz en önemli belge olan fotoğraf alanında çalışmalarını aralıksız sürdüren, her yıl farklı projelerle gündem yaratan, eğitim çalışmaları ile tüm kesimlerin haklı takdirini alan, alanında isim yapmış birçok fotoğraf sanatçısını ülkemizde ağırlayan, ülke tanıtımına üye fotoğrafları ile katkı koyan ve yurtiçi – yurdışı fotoğraf yarışmalarındaki başarıları ile hepimizi sevince boğan bir dernek olduğunu belirtti.

Ocak 2017 itibarı ile FODER’in, Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu FIAP’a 2176 numaralı yerel üye (ILFIAP) olarak kabul edildiğini vurgulayan Gökyiğit, Derneğin FIAP şemsiyesi altında faaliyetlerine devam edecek olmasının prestijli bir gelişme olduğunu ve bundan sonraki faaliyetlerine daha da ivme katacağını belirtti.

Açılışta konuklara hitap eden Meclis Başkanı Sibel Siber de, fotoğrafçının gördüğünü kendisiyle bağ kurarak resimleştirdiğini ve anıya çevirdiğini söyledi.
Ülkede fotoğrafçılığa ilginin son dönemlerde oldukça arttığına dikkati çeken Siber, açılan sergiler, sanatçıların temsiliyeti ve aldıkları ödüllerin bu alanda birçok başarının daha geleceğinin habercisi olduğunu belirtti.
Siber, “Bir fotoğraf sizi alır hikayelere götürür. Bazen bir fotoğrafın ardından sürüklenir ve o ülkeye gidersiniz. O yüzden fotoğrafın  sadece sanatsal ve kültürel anlamda değil turizme de katkı yapacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. 
Sanatın kültürlerarası dostluk olduğuna işaret ederek içinde sevgiyi ve barışı barındırdığını söyleyen Siber, ülkede sanatın, sanatseverlerin ve sanatçıların artmasının en büyük arzuları olduğunu belirtti.

Konuşmalar sonrası, sponsorlara teşekkür plaketleri takdim edildi ve sergi açılışı Meclis Başkanı Sibel Siber, FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit ve Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar tarafından gerçekleştirildi. Oldukça beğenilen sergi kataloğu sanatseverlerin elinden düşmezken, sergide yer alan fotoğraflar da geç saatlere kadar sergiyi gezen konuklar tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.

“faces-yüzler” sergisi, 1 Nisan 2017 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

 

Bu haber toplam 2950 defa okunmuştur
Etiketler :