1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. flaş! KIRSAL 'ARBEDE' - Yeşilyurt'ta KAVGA ÇIKTI
flaş! KIRSAL 'ARBEDE' - Yeşilyurt'ta KAVGA ÇIKTI

flaş! KIRSAL 'ARBEDE' - Yeşilyurt'ta KAVGA ÇIKTI

Yeşilyurt'ta kırsal kesim dağıtım töreni yarıda kaldı, eski UBP milletvekili Ahmet Çaluda ile bir köy sakini arasında başlayan sözlü tartışma, kavgaya dönüştü.

A+A-


Altyapısı ve planı olmadan 31 köyde 1.101 kırsa kesim arsası dağıttığı iddia edilen UBP - DP Hükümeti, bu akşam saatlerinde Yeşilyurt'ta büyük bir arbede ile sarsıldı.

Yeşilyurt Düğün Salonu'nda İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ve milletvekili Ersin Tatar, Zorlu Töre ve Menteş Gündüz ile eski milletvekili Ahmet Çaluda huzurundaki "Kırsa Kesim Arsası Dağtım" töreninde kavga çıktığı bildirildi.

Kırsal kesim dağıtma töreninin yarıda kaldığı söylenirken, eski UBP milletvekili Ahmet Çaluda ile bir köy sakini arasında başlayan sözlü tartışma, kavgaya dönüştü.

YENİDÜZEN'e bilgi veren güvenilir kaynaklar, "Sandalyeler havada uçtu, arbede güçlükle yatıştırıldı, belgeler daha sonra dağıtıldı, tören yapılamadı" dedi.

Yaşanan gelişmelerle ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı.

TÖRENE katılan ve kendilerinin de hak sahibi olduğunu belirten grup, "Yasada 21 yaş sınırı var, ancak siz partizanlık yapıyorsunuz ve yasaya uymuyorsunuz" iddiasını dile getirdi.

"Evi olana da arsa veriyorsunuz" itirazı ile başlayan tartışma büyüdü, karşılıklı darp olayları yaşandı.

Yeşilırmak, Taşpınar ve Mevlevi köylerinin arsalarının dağıtıldığı törende tartışma büyüdü.

YENİDÜZEN'i arayan bir Yeşilyurt sakini, "Genclerin üzerine saldırdılar, partizanca dağıtım yaptılar ve 18 yaşından küçüklere, 65 yaşında bir kadına arsa verdiler ancak hak edenlere vermediler. Evi, villası, arazisi olanlara bir daha verdiler" iddiasını dile getirdi.


Devletin resmi haber ajansı Türk Ajansı Kıbrıs ise şu haberi paylaştı:

Yeşilyurt, Yeşilırmak, Mevlevi ve Taşpınar’dan kırsal kesim arsası almaya hak kazanan 162 kişiye belgelerinin verilmesi için Yeşilyurt Düğün Salonu’nda bu akşam tören düzenlendi. Tören sırasında bazı vatandaşların itirazları nedeniyle kısa süreli gerginlik yaşandı ve belge dağıtımına bir süre ara verildi.

Yeşilyurt Düğün Salon’unda düzenlenen törene İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ile  Lefke Kaymakamı Halil Çorba katıldı.

Evren burada yaptığı konuşmada, köy köy gezerek, gençlere kendi bölgelerinde konut sahibi olabilmesi için arazi dağıttıklarını anlattı.

Evren, Yeşilyurt'ta 113 arsa açtıklarını ve 113 hak sahibi bulunduğunu, Mevlevi köyünde 30 arazi ayrıldığını ancak 23 kişiye hak sahipliği belgesi dağıtabileceklerini, Taşpınar’da 15 arsa açtıklarını ancak 13 kişiye hak sahipliği belgesi verebileceklerini, Yeşilırmak’ta  13 arsa açtıklarını 13 kişiye hak sahibi belgesi vereceklerini ifade etti.

Bugüne kadar kırsal kesim arazilerinin altyapısı konusunda bütçe sıkıntısı nedeniyle hiçbir hükümetin istenilen noktaya gelemediğini ancak UBP-DP hükümetinin altyapıların yapılması için ihtiyaç duyulan kaynağı bulduğunu kaydeden Evren,  Türkiye Cumhuriyeti’nin vereceği özel katkıyla 3 etap halinde geçmişte dağıtılanlarla bugün dağıtılanların hepsine sırayla altyapılarının bütünüyle yapılacağını söyledi. Evren, altyapıların seçimlerden sonra yapılmasını öngördüklerini de ifade etti.

Konuşmanın ardından hak sahipliği belgelerinin dağıtımına geçildi. Bu sırada bazı vatandaşların itirazları nedeniyle kısa süreli kavga ve gerginlik yaşandı. Belge dağıtımına, gerginliğin giderilmesinin ardından devam edilebildi.

 


YENİDÜZEN gelişmeleri izliyor - www.yeniduzen.com'da ve yarın yine YENİDÜZEN'de

 

 

 

Bu haber toplam 13240 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler