1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Fırınlar son kez uyarıldı…
Fırınlar son kez uyarıldı…

Fırınlar son kez uyarıldı…

Sağlık Bakanlığı, ekmek fırınlarını limitlerin üzerinde tuz kullanmamaları konusunda son kez uyardı: “Ekmek ve benzeri ürünlerde tuz oranını normal değerlerde olmayan fırınlara, yasal işlem başlatılacak”

A+A-

 

Sağlık Bakanlığı, ekmek ve be benzeri ürünlerde gerçekleştirilen analizler sonucunda, toplam 15 çeşit ürünün, yürürlükteki mevzuatın izin verdiği maksimum tuz oranının (Yüzde 1,5 gr.) üzerinde tuz içerdiğini açıkladı.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürlüğü, ülke genelinde faaliyet gösteren toplam 48 fırından alınan 55 çeşit ekmek ve benzeri ürüne tuz analizi gerçekleştirdi.

Tuz analiz sonuçlarına göre 15 çeşit ekmek ve ekmek ürünü, limitlerin üzerinde…
Devlet Laboratuvarı’nda yapılan tuz analizi sonuçlarına göre 15 çeşit numunenin, yürürlükteki mevzuatın izin verdiği maksimum tuz oranının üzerinde tuz içerdiği tespit edildiği belirtilen açıklamada,  Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürlüğünün bu konuda gerekli ikazları, ilgili fırınlara yaptığı kaydedildi.

Firmalar son kez uyarıldı…
“Fazla tuz oranı içeren ekmek ve ekmek ürünü imal eden söz konusu fırınlar,  gerekli tedbirleri almaları için 29 Haziran 2015 tarihi (bugün) itibarıyla son kez yazılı olarak uyarıldı” denilen açıklamada, halk sağlığı açısından çok önemli olan bu konuda, fırınların ekmek ve benzeri ürünlerindeki tuz oranını yasal limitlere getirilmeleri istendi.

Tuz oranını düşürmeyen fırınlara yasal işlem başlatılacak…
Sağlık Bakanlığı, ekmek ve benzeri ürünlerdeki tuz oranını normal değerlere düşürmeyen fırınlara, yasal işlem başlatacaklarını da ekledi.

Bu haber toplam 1257 defa okunmuştur