1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Firariden iz yok!
Firariden iz yok!

Firariden iz yok!

Firari mahkumun fotoğrafını yayınlayan polis, firarinin görenlerin 155 Polis İmdat hattını arayarak polise bilgi vermeleri çağrısını sürdürdü.

A+A-

Didem MENTEŞ

Merkezi Cezaevi’nde Ağustos 2014’ten beridir hükümlü tutuklu olarak bulunan ve önceki sabah çalışmak üzere götürüldüğü Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden firar eden 35 yaşındaki Yavuz Erten halen kayıp. Polis, 24 saati aşkın süredir yaptığı aramalara rağmen firarini izine rastlamadı. Hastaneden kaçarken üzerinde turuncu tişört, gri renk pantolon ve spor ayakkabı giyen Yavuz Erten ile ilgili hiçbir bulgu ortada yok.

Firari mahkumun fotoğrafını yayınlayan polis, firarinin görenlerin 155 Polis İmdat hattını arayarak polise bilgi vermeleri çağrısını sürdürdü.

Kayıp aranıyor!

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "resmi evrak sahteleme” ve “tedavüle sürme" suçlarından suçlu bularak 15 Aralık 2014’te 2 yıl hapse mahkum edilen Erten’i arama çalışmaları sürüyor.

Önceki sabah çalışmak üzere götürüldüğü Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden firar eden Erten her yerde aranıyor.

Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, firari mahkum Erten’in önceki sabah saat 10:00 sıralarında başka bir mahkum, bir gardiyan ve bir teknisyen ile birlikte cezaevinde dülgerlik atölyesinde yaptıkları dolapları monte etmek için hastaneye gittiğini söylemişti.

Bilmem, mahkumun dolapları yerleştirdikten sonra ellerini yıkamak amacıyla görevli gardiyandan lavaboya gitmek için izin istediğini, geri gelmemesi üzerine görevli gardiyanın lavaboya giderek, mahkumun orada olmaması üzerine firar ettiğinin anlaşıldığını belirtmişti.

Bilmem, 8 aydır cezaevinde bulunan ve firar eden mahkumun daha önce de hastaneye çalıştırılmak üzere götürüldüğünü ancak böyle bir olayın yaşanmadığını kaydetmişti.

 

Bu haber toplam 1780 defa okunmuştur