1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Firariden 10 gündür iz yok
Firariden 10 gündür iz yok

Firariden 10 gündür iz yok

Girne Polis Müdürlüğü’nde tutuklu bulunduğu sırada, sağlık sorunları nedeniyle götürüldüğü Girne Akçiçek Hastanesi’nden 7 Mayıs günü firar eden Yılmaz Gümüş ile ilgili 10 gündür hiçbir ize ulaşılamadı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Polisin elinden kaçarak firar eden 45 yaşındaki Yılmaz Gümüş’ten, 10 gündür iz yok…

Gümüş’ü bulmak için günlerce geniş çaplı arama yapan polis hiçbir ize rastlamadı.

Firarinin 11 Mayıs’ta Kıbrıs’ın güneyine kaçırıldığı iddia edilmesine rağmen ne kuzeyde, ne de güneyde bu yönde somut bir kanıt ortaya çıkmadı.

Firarinin eşkaliyle ilgili güney polisi bilgilendirilirken, kuzeydeki aramalar da doğudan batıya kadar devam ediyor.

İngiltere’de müebbet hapse mahkum olan, cezasını çekmek için Türkiye’ye gönderilen, oradan da firar ederek adaya gelen Gümüş, Girne Polis Müdürlüğü’nde tutuklu bulunduğu sırada, sağlık sorunları nedeniyle götürüldüğü Girne Akçiçek Hastanesi’nden 7 Mayıs günü firar etmişti. O günden bugüne firariden hiçbir haber alınmadı.

Polis aramaları sürüyor

Kıbrıs’ın kuzeyinde kaçak olarak kalırken yakalanan Yılmaz Gümüş’ün firari üzerinden 10 gün geçmesine rağmen polis hiçbir ize ulaşamadı.

Gümüş’ün bazı şahıslar tarafından güneye kaçtığı iddia edilmesine rağmen polis bu yönde de somut bir bilgi elde edemedi. Gümüş’ü güneye kaçırdıkları iddia edilen şahsılar geçtiğimiz gün delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldı.

Bu arada polis ekiplerinin adanın doğusundan batısına kadar her yerde Yılmaz Gümüş’ü aramaya devam ettiği öğrenildi.

YENİDÜZEN’e konuşan İki Toplumlu Suç ve Suçlara İlişkin Teknik Komite'nin Eş Başkanı Hakkı Celal Önen, bugüne dek firariyle ilgili kendilerine kesin bir bilgi gelmediğini belirtti, “polis, firarinin güneye geçtiğine dair bilgi aldı ancak bu bilgiyi ne kesinleştirebildi, ne de teyit edebildi” dedi.

Önen: “Güneye geçtiğine dair polis bilgi aldı ama bu bilgi ne kesinleşti ne teyit edilebildi”

YENİDÜZEN’e konuşan İki Toplumlu Suç ve Suçlara İlişkin Teknik Komite'nin Eş Başkanı Hakkı Celal Önen, bugüne dek firariyle ilgili kendilerine kesin bir bilgi gelmediğini belirterek, “polis, firarinin güneye geçtiğine dair bilgi aldı ancak bu bilgiyi ne kesinleştirebildi ne de teyit edebildi” dedi. Kaçak ile ilgili Rum tarafından da bilgi alamadıklarını aktaran Önen, “güneye firarinin eşkaliyle ilgili bilgi verildi, onların da aradıklarını tahmin ediyorum ama saklanıyorsa nasıl bulunacak bu da ayrı mesele” dedi.

Neler olmuştu?

7 Mayıs günü Girne Polis Müdürlüğü’nde tutuklu bulunduğu sırada, sağlık sorunları nedeniyle götürüldüğü Girne Hastanesi’nden kaçan Yılmaz Gümüş’ün en son Pınarbaşı köyünde görüldüğü ileri sürülmüş, geçtiğimiz hafta polis civar bölgeye operasyon düzenlemişti. Köyde, Yılmaz Gümüş’ün güneye kaçmasına yardımcı oldukları iddiasıyla 3 kişi tutuklanmış ancak delil yetersizliği nedeniyle 14 Mayıs’ta polis tarafından serbest bırakılmıştı.

Pınarbaşı köyündeki bir başka görgü tanığı ise YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada firari Yılmaz Gümüş’ü balkonda iken gördüğünü ve bakışlarından rahatsız olup eve girdiğini anlatmıştı. Ülkede bir firarinin olduğundan habersiz olduğunu belirtmiş, köye gelen polis ekipleri ile arkadaşının evinde karşılaştığını ve bu şüpheli şahıstan söz ettiğini aktarmıştı.

Yılmaz Gümüş kimdir?

Ekim 2003 tarihinde kıskançlık nedeniyle, kız arkadaşının ikamet ettiği Londra’nın Stoke Newington bölgesindeki apartman dairesini kundaklayan ve o zaman 32 yaşında olan Yılmaz Gümüş, üç kişinin ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle 2004 yılında müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yılmaz Gümüş’ün 3 yıldır ülkemizde kaçak yaşadığı ortaya çıkmıştı. 2005 yılında üç kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan ve kendi isteği ile Türkiye’ye iade edildikten sonra oradan da firar ederek 2015 yılında KKTC’ye kaçan Yılmaz Gümüş, Mayıs ayı içerisinde KKTC'de tespit edilmişti.

Yılmaz Gümüş, Girne’de mahkemeye çıkarılmış ve “Kanunsuz Yollardan KKTC’ye Giriş” ve “Sahte Resmi Belge Düzenleme” suçlarından tutukluluk emri alınmıştı.

 

yeniduzen-satin-aliniz-392.jpg

 

Bu haber toplam 2608 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler