1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'FİRARİ GÜNEYE KAÇTI, 2 TUTUKLU'
'FİRARİ GÜNEYE KAÇTI, 2 TUTUKLU'

'FİRARİ GÜNEYE KAÇTI, 2 TUTUKLU'

Zanlı Yılmaz Gümüş'ü Kıbrıs’ın güneyine  kaçırdığı iddiasıyla 2 kişi tutuklandı.

A+A-

 

Girne Polis Müdürlüğü’nde tutuklu bulunduğu sırada, sağlık sorunları nedeniyle götürüldüğü Girne Akçiçek Hastanesi’nden 7 Mayıs'ta kaçan 45 yaşındaki zanlı Yılmaz Gümüş'ün Kıbrıs’ın güneyinde olduğu iddia edildi. Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre,  Gümüş’e kaçmasına yardımcı olduğu tespit edilen İ.O. (E-55) ve S.K. (E-33) dün akşam tutuklandı.
İki zanlı hakkında bugün çıkarıldıkları Girne Kaza Mahkemesi’nde 3’er gün tutukluluk emri alındı.

Bu arada polisin dün Gümüş'ü Pınarbaşı ve Göçeri köylerinde aradığı öğrenildi. Çevik kuvvetin de katıldığı aramalarda evler ve bölge dikik dikik arandı. YENİDÜZEN’in elde ettiği bilgilere göre polis ihbarı değerlendirerek bölgeye operasyon düzenledi. Çevik kuvvetin de katıldığı operasyonda bazı evler ve araziler tarandı. Polise gelen ihbarda Gümüş’ün bölgede görüldüğü ve bir evde saklandığı belirtiliyordu. Ancak yapılan tüm aramalara rağmen gazetemiz baskıya girdiği sırada Gümüş henüz bulunamamıştı.

 

Yılmaz Gümüş kimdir?

Ekim 2003 tarihinde kıskançlık nedeniyle, kız arkadaşının ikamet ettiği Londra’nın Stoke Newington bölgesindeki apartman dairesini kundaklayan ve o zaman 32 yaşında olan Yılmaz Gümüş, üç kişinin ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle 2004 yılında müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yılmaz Gümüş’ün 3 yıldır ülkemizde kaçak yaşadığı ortaya çıkmıştı. 2005 yılında üç kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan ve kendi isteği ile Türkiye’ye iade edildikten sonra oradan da firar ederek 2015 yılında KKTC’ye kaçan Yılmaz Gümüş, geçtiğimiz gün KKTC'de tespit edilmişti.

Yılmaz Gümüş, Girne’de mahkemeye çıkarılmış ve “Kanunsuz Yollardan KKTC’ye Giriş” ve “Sahte Resmi Belge Düzenleme” suçlarından tutukluluk emri alınmıştı.

yeniduzen-satin-aliniz-363.jpg

 

 

Bu haber toplam 5071 defa okunmuştur
İlgili Haberler