1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Finalist okullar belirlendi
Finalist okullar belirlendi

Finalist okullar belirlendi

Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Birimi tarafından düzenlenen Liseli Gençler Atletizm Eleme Yarışları, dün koşulan son gün yarışları ile tamamlandı.

A+A-

Atatürk Stadı’nda ilk günü kızlarda ve erkeklerde Kurtuluş Lisesi zirvede tamamlamıştı. Kızlarda Kurtuluş Lisesi bu üstünlüğünü korurken erkeklerde Yakın Doğu Koleji son gün topladığı puanlarla Kurtuluş Lisesi’nin 3 puan önüne geçerek elemeleri ilk sırada tamamlamayı başardı.

Finallere kalan okullar
Kızlarda 19 okul arasından Kurtuluş Lisesi, Yakın Doğu Koleji, Namık Kemal Lisesi, Levent Kolej, Girne Amerikan Koleji, Gazimağusa Meslek Lisesi ve Türk Maarif Koleji ilk 7 içerisinde yer alarak finallere yükseldi. Erkeklerde 22 okul arasından Yakın Doğu Koleji, Kurtuluş Lisesi, Lefkoşa Türk Lisesi, Girne Amerikan Koleji, Atatürk Meslek Lisesi, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi ve Güzelyurt Meslek Lisesi finallere yükselme başarısı gösterdiler.

Son gün rekorları
Liseli Gençler Atletizm Eleme Yarışları’nın ilk gününde Cumhuriyet Lisesi’nden Adem Çavuşoğlu cirit atma branşında 50.27’lik okullar rekorunu 54.34’lük derecesi ile kırmayı başarmıştı. Yarışların son günü de rekorlara sahne oldu. Namık Kemal Lisesi’nden Nail Şener disk atma branşında daha önce 38.18 metrelik rekoru 39.15’lik derecesi ile kırdı. Kurtuluş Lisesi’nden Kaan Savaşkan 300 metre engelli branşında daha önce 0:40:68 olan okullar rekorunu 0:40:23 ile kırma başarısı gösterdi.

Bu haber toplam 1350 defa okunmuştur