1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Finalin adı Koop - YDÜ
Finalin adı Koop - YDÜ

Finalin adı Koop - YDÜ

Cumhuriyet Kupası’nda final karşılaşması bugün saat 19.00’da Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak.

A+A-

 

Basketbol Federasyonu tarafından sezon öncesi hazırlık turnuvası olarak organize edilen Cumhuriyet Kupası’nda finalin adı belli oldu. Dün oynanan yarı final karşılaşmalarının ardından finale yükselen takımlar Koop Spor ile Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) oldu. Günün ilk yarı final maçında Koop Spor ile Mapfree karşı karşıya geldi. Karşılaşmada üstün bir oyun sergileyen Koop Spor maçı 81-54 kazanarak finale yükselen ilk takım oldu. Bu maçın ardından diğer yarı final mücadelesinde YDÜ ile Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) karşılaştı. Rakibini 67-58 yenmeyi başaran YDÜ finalde Koop Spor’un rakibi oldu.
Cumhuriyet Kupası’nda final karşılaşması bugün saat 19.00’da Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak.

Büyük organizasyon reddedildi
Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) Kadınlar Türkiye Kupası finallerini Kuzey Kıbrıs’ta yapma isteği ülkemiz yetkilileri tarafından reddedildi ve bu önemli organizasyonu yapma şansı yitirildi.
Türkiye ve Avrupa Euroleauge Kadınlar Şampiyonu Galatasaray Odeabank, lig ve Avrupa ikincisi Fenerbahçe, Euroleague ekibi Abdullah Gül Üniversitesi, Adana ASKİ, Botaş, Orman Gençlik, Mersin BŞB ve İstanbul Üniversitesi BGD takımlarının katılacağı sekizli final maçları yetkililerin reddetmesi üzerine ülkemizde yapılma şansı yitirilmiş oldu.

Bu haber toplam 1371 defa okunmuştur