1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Finalin adı kondu
Finalin adı kondu

Finalin adı kondu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Arena’da oynanan yarı final maçları sonunda kızlarda Haydarpaşa Ticaret Lisesi ve Yakın Doğu Koleji, erkeklerde Namık Kemal Lisesi ile Atatürk Meslek Lisesi rakiplerini mağlup ederek finale isimlerini yazdırdılar

A+A-

Liseli Gençler Hentbol Şampiyonası’nda yarı final maçları dün oynandı

 

Hüseyin KIRAL

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Birimi tarafından organize edilen Liseli Gençler Hentbol Şampiyonası’nda sona doğru gelindi.
Okulların açılması ile birlikte, tek devreli lig usulüne göre oynanan maçlar sonunda genç kızlarda Haydarpaşa Ticaret Lisesi (HTL), Lefkoşa Türk Lisesi (LTL), Bülent Ecevit Anadolu Lisesi (BEAL) ve Yakın Doğu Koleji (YDK) hentbol takımları final grubuna yükseldi. Genç erkeklerde ise Namık Kemal Lisesi (NKL), Türk Maarif Koleji (TMK), Yakın Doğu Koleji (YDK) ve Atatürk Meslek Lisesi (AML) takımları yarı finale yükselen okullar oldu.

Kızlarda finalin adı HTL – YDK
UKÜ Arena’da dün oynanan maçlar sonunda genç kızlarda son iki yılın şampiyon takımı HTL, rakibi LTL’yi onbeş sayı farkla 30-15 yenerek bu yılda iddialı olduğunu gösterdi. Bu maçın ardından oynanan YDK – BEAL liseli genç kız hentbol maçında YDK rakibini 15-12 mağlup ederek finalde HTL’nin rakibi oldu.

Erkekler finali NKL ile AML arasında
Kızlar maçının ardından oynanan genç erkekler yarı final maçlarından favori takımlar olan NKL ile AML takımları finale isimlerini yazdırdılar. NKL, rakibi TMK’yı 22-12 mağlup ederken, AML’de, YDK’yı 23-16 yendi.

Üçüncülük bugün, finaller Perşembe günü
Liseli Gençler Hentbol Şampiyonası’nda final maçları Perşembe günü, üçüncülük maçları ise bugün oynanacak. Maçlar UKÜ Arena’da oynanacak. Kızlar üçüncülük maçı saat 10.00’da, erkekler karşılaşması ise saat 11.30’da oynanacak.

Fotoğraflar: Eren Şişik

Bu haber toplam 1190 defa okunmuştur