1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Final kapısı aralandı
Final kapısı aralandı

Final kapısı aralandı

Hentbol Gençler Ligi’nde grup maçları tamamlandı. Gözler Pazartesi oynanacak yarı finallere çevrildi

A+A-

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Gençler Ligi’nde grup maçları sona erdi. Genç Erkekler Ligi’nde zirvedeki takımın son anda belli olduğu grup karşılaşmalarında Erkekler Ligi’nde ve Kadınlar Ligi’nde Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) gruplarını ilk sırada tamamlayarak büyük bir avantaj elde etti.

Erkekler’de lider üçlü averajla belirlendi
Hentbol Genç Erkekler Ligi’nde grubun birincisi üçlü averajla belirlendi. Yükseliş’in de dün akşam kazanmasıyla birlikte UKÜ, Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) ve Yükseliş takımları grup maçlarını 16’şar puanla tamamladı. Buna göre üçlü averaja göre sıralanan takımlardan UKÜ grubunu birinci sırada tamamladı ve play-off yarı finalinde grubu 4.sırada bitiren Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile eşleşti. Play-off yarı finalin diğer karşılaşmalarında ise grubu 2. ve 3. sırada bitiren Yükseliş ile MGA takımları karşı karşıya gelecek. Genç Erkekler’de play-off yarı final maçları 16 Şubat Pazartesi Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak. İlk maç 17.30’da Yükseliş ile MGA arasında oynanacak. Ardından ise saat 20.00’de UKÜ ile YDÜ final biletini almak için yarışacak.

Kadınlar’da formalite maçları oynandı. Gözler yarı finallerde
Hentbol Genç Kadınlar Ligi’nde ise play-off yarı final maçlarında grubunu 1.sırada tamamlayan UKÜ, Levent Spor ile eşleşirken, YDÜ ile de Şahlan Spor final biletini almak için yarışacak. Genç Kadınlar’da play-off yarı final karşılaşmaları 16 Şubat Pazartesi günü oynanacak. İlk yarı final maçı CIU Arena’da UKÜ ile Levent arasında oynanacak ve karşılaşma 18.00’de başlayacak. Yarı finalin diğer karşılaşmasında ise YDÜ ile Şahlan karşı karşıya gelecek. Atatürk Spor Salonu’ndaki maç saat 19.00’da başlayacak.

Nefes kesen maç UKÜ’nün
Geçtiğimiz gün oynanan karşılaşmalarda Genç Erkekler Ligi’nde zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmada Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) takımları karşı karşıya geldi. Müthiş bir karşılaşmaya sahne olan maçta gülen taraf maçı 31-22 kazanan UKÜ takımı oldu. Maçın başından sonuna kadar nefes kesen bir maça sahne olan karşılaşmada daha iyi oynayan taraf UKÜ oldu ve ilk maçta yenildiği rakibini mağlup ederek şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etti.

Mısırlı Elhkateeb damga vurdu
Karşılaşmada ilk kez UKÜ forması giyen Mısırlı oyuncu Ahmed Elkhateeb gösterdiği performansla parmak ısırttı. Özellikle skor anlamında UKÜ’ye inanılmaz bir güç kattığı gözlemlenen Elkhateeb maçta kaydettiği 14 golle maça damgasını vurdu ve galibiyette başrol oynadı. MGA oyuncularının bir türlü durduramadığı 18 yaşındaki Elkhateeb oynadığı oyunla ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. UKÜ’de Cihan Özkan Talaş ve Ferhat Türk de attıkları 5’er golle galibiyette büyük pay sahibi oldu. MGA’da ise Ahmet Beyaz’ın 7 golü galibiyet için yetmedi.

Kadınlar’da UKÜ güle oynaya
Daha önceden büyük oranda şekillenen Hentbol Genç Kadınlar Ligi’nde ise geçtiğimiz akşam iki karşılaşma oynandı. UKÜ takımı ligin genç ekibi Levent Spor karşısında 42-19’luk galibiyetle dönerken. YDÜ ile Şahlan Spor arasında oynanan karşılaşma 17-17’lik eşitlikle sona erdi.

CIU Arena’da oynanan karşılaşmada Levent Spor’u mağlup eden UKÜ’de Betül Rabia Çamlı karşılaşmada kaydettiği 9 golle galibiyette önemli rol oynarken, takımın genç yıldızı Deniz Yıldız ve Türkiyeli oyuncusu Melisa Özer attıkları 8’er golle skora katkı yaptı.

YDÜ ile Şahlan yine yenişemedi
Günün diğer karşılaşması ise Atatürk Spor Salonu’nda oynandı. YDÜ ile Şahlan arasında oynanan maç 17-17’lik eşitlikle tamamlandı. Şahlan adına 8 gol kaydeden Hatice Güler maçın en skorer oyuncusu olurken, YDÜ’de Burcu Küçük 7, Sibel Haraç da 5 gol kaydetme başarısı gösterdi.

 

Bu haber toplam 2056 defa okunmuştur