1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Filistinli sığınmacılar için seferberlik
Filistinli  sığınmacılar  için seferberlik

Filistinli sığınmacılar için seferberlik

Ülkelerindeki zor yaşam koşullarından kaçarak Kuzey Kıbrıs’a gelen 37 Filistinli sığınmacı için yardım kampanyaları başlatıldı.

A+A-

Ülkelerindeki zor yaşam koşullarından kaçarak Kuzey Kıbrıs’a gelen 37 Filistinli sığınmacı için yardım kampanyaları başlatıldı.  Mülteci Hakları Derneği’nin önceki gün yaptığı “acil yarım çağrısı” üzerine harekete geçen sivil toplum örgütleri, bazı siyasi partiler ve duyarlı kişiler yardım toplamaya çalışıyor.

NASIL YADRIM YAPILACAK?.. İhtiyaçların karşılanmasında dayanışma gösterebilmek ve daha detaylı bilgi alabilmek için Mülteci Hakları Derneği’ne 22 91748/9 no.’lu telefonlardan ulaşabileceği belirtildi.

HASTA ÇOCUKLAR VAR… Yardıma muhtaç çocuklar biri 1 aylık bir kız bir bebek…  Diğerleri 1-3 yaş arası kız ve erkek çocuklar, 6-8 yaş arası kız, 6, 9 ve 13 yaşlarında erkek çocuklar… Çocuklardan bazıları hasta…

GÖNÜLLÜ DOKTORLARA ÇAĞRI…. YENİDÜZEN’e konuşan Mülteci Hakları Derneği temsilcisi Avukat Ceren Göynüklü “21’i çocuk olan sığınmacıların bazıları hasta… Özellikle gönüllü doktorlara ve Tabipler Birliği’ne çağrı yapmak istiyorum. Bizlerle iletişime geçerek hasta olan çocukları muayene etsinler, bunu acil olarak talep ediyoruz” dedi.

Mert ÖZDAĞ
Kuzey Kıbrıs’ta bulunan 37 Filistinli sığınmacı için yardım kampanyaları başlatıldı.
Mülteci Hakları Derneği’nin önceki gün yaptığı “acil yarım çağrısı” üzerine harekete geçen sivil toplum örgütleri, bazı siyasi partiler ve duyarlı kişiler yardım toplamaya çalışıyor.
8’i erkek, 8’i kadın, en küçüğü 1 aylık en büyüğü 13 yaşında olmak üzere 21’i çocuk, toplam 37 Filistinli sığınmacının Mülteci Hakları Derneği’ne başvurması ile başlayan kampanyalarla mağdur insanlara yardım edilmesi hedefleniyor.
Hem bebekler, hem çocuklar hem de yetişkinler için çok acil gıda yardımına ihtiyaç var.
Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu sığınmacı grupta yer alan çocuklar için çocuk bezi gibi bebeklere özgü ihtiyaçların da karşılanması gerekiyor.
İhtiyaçların karşılanmasında dayanışma gösterebilmek için ve daha detaylı bilgi alabilmek için  Mülteci Hakları Derneği’ne 22 91748/9 no.’lu telefonlardan ulaşabileceği belirtildi.

Haberin detayları Yenidüzen Gazetesi'nde

Bu haber toplam 2164 defa okunmuştur
Etiketler : ,