1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Filistinli öğrencilerin harçları bağışlansın"
Filistinli öğrencilerin harçları bağışlansın

"Filistinli öğrencilerin harçları bağışlansın"

DAÜ-Sen Yönetim, “KKTC’de öğrenim gören Filistin kökenli öğrencilerin ülkelerinde yaşanan savaştan mağdur oldukları için okul harçlarının en az bir yıl bağışlanması” amacıyla siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri nezdinde girişim başlattı.

A+A-

DAÜ-Sen Yönetim,  “KKTC’de öğrenim gören Filistin kökenli öğrencilerin ülkelerinde yaşanan savaştan mağdur  oldukları için okul harçlarının en az bir yıl bağışlanması” amacıyla siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri nezdinde girişim başlattı.

DAÜ-Sen  Yönetim Kurulu üyeleri bu bağlamda bugün CTP-BG’yi ziyaret ederek Genel Sekreter Kutlay Erk ile Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu MYK üyesi Ali Gulle ile görüştü.

KKTC’deki üniversitelerde öğrenim gören 50’ye yakın Filistinli öğrencinin Gazze’de yaşanan savaştan dolayı ülkelerinden dönemediklerini ve dönenlerin de ailelerinden maddi destek göremediğini dile getiren DAÜ-Sen üyeleri, bu öğrencilerin tam burslu okumaları için çalışma başlattı.

ERK

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, parti olarak her türlü maddi ve manevi desteği sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.

Erk, Sosyalist Enternasyonal’e üye olan Filistin’in El Fetih Partisi ile kardeş parti olduklarını ve Gazze’de yaşanan olaylarla ilgili her an bilgi sahibi olduklarını açıkladı.

İsrail’in Gazze’de yaptığı etnik temizliğin kabul edilemez olduğunun altını çizen CTP-BG Genel Sekreteri Erk, Filistin halkının verdiği mücadeleyi parti olarak desteklediklerini vurguladı.

Kutlay Erk, konuyu en kısa sürede CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na aktarıp girişimlerin başlatılması konusundaki talepleri ileteceğini kaydetti.

YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel ile yakından tanıştığını belirten Erk, Günsel ile de bu konuyu görüşeceğini ve harçların bağışlanmasını talep edeceğini açıkladı.

Filistinli öğrenciler için her türlü maddi desteğe hazır olduklarını kaydeden Erk, manevi destek konusunda da ellerinden geleni yapacaklarını işaret etti. Manevi destek konusunda DAÜ-Sen’in önerilerini dikkate alacaklarını söyleyen Erk, Gazze’deki savaşın en kısa sürede bitmesini temenni etti.

MUSTAFA: “BİZİ EN İYİ CTP ANLAYACAKTIR”

DAÜ-Sen’in Filistinli Örgütlenme Sekreteri Omar Mustafa, kendilerinin DAÜ-Sen olarak DAÜ’de okuyan Filistinli öğrencilerin durumlarıyla ilgili DAÜ Yönetimi ile görüştüklerini belirterek, YDÜ ve GAÜ’de okuyan Filistin kökenli öğrenciler bulunduğunu, ancak kendilerinin bu öğrenciler için harçların bağışlanmasını talep etme hakkına sahip olmadıklarını açıkladı.

Mustafa, DAÜ dışında öğrenim gören Filistinli öğrenciler için siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine ziyaret başlattıklarını, tüm okulların buna hassasiyet göstermesini talep etti. Omar Mustafa bu konuda sendika olarak Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ile görüştüklerini de söyledi.(tak)

Bu haber toplam 1756 defa okunmuştur