1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Filenin Kralı DAÜ
Filenin Kralı DAÜ

Filenin Kralı DAÜ

Voleybol Büyük Erkekler Ligi’nde dün akşam oynanan final serisi karşılaşmasında Doğu Akdeniz Üniversitesi rakibi Çamlık Spor’u 3-1yenerek seriyi 3-0 yaptı ve şampiyonluğa ulaştı

A+A-

Süleyman Rebge

KKTC Voleybol Federasyonu tarafından organize edilen Voleybol Büyük Erkekler Ligi’nde Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mağusa Arena’da oynanan final serisi 2’nci maçında rakibi Çamlık Spor Kulübü’nü 3-1’lik setler sonunda yendi ve kupaya uzandı. Karşılaşma sonunda kupa seramonisi yapılırken sporculara kupaları ve ödülleri takdim edildi.

Maçın setleri
İlk sete iyi başlayan Çamlık setin ortalarında rakibi yetişmesine rağmen seti bırakmadı ve 25-23 kazandı: 1-0.
İkinci sete etkili hücum yapan DAÜ iyi başlasa da daha sonra etkili savunma yapan Çamlık farkı azalttı ve son bölümde Kemal Şah’ın etkili smaçları ile seti koparan taraf 25-22 ile DAÜ oldu: 1-1.

Üçüncü sete moralli başlayan DAÜ, son bölümlere kadar başa baş geçen sette Ali Osman Nurettin’in etkili blok ve hücumu ile seti 25-21 almayı başardı.

Dördüncü sete DAÜ yine iyi başlarken ard arda basit hatalar yapan Çamlık’ın morali düşmeye başladı. Son bölümde DAÜ farkın kapanmasına izin vermedi ve seti 25-19 maçı ise 3-1 kazandı seriyi 3-0’a taşıdı ve şampiyonluğunu ilan etti.

Süper Kupa bu akşam
Voleybolda 14’üncü Kadınlar Süper Kupa karşılaşması bu akşam Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile DAÜ arasında oynanacak. Lig şampiyonluğunu elde eden YDÜ ile lig ikincisi DAÜ arasındaki mücadelede Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak ve sezonun son kupası sahibini bulacak. Bugüne kadar oynanan Süper Kupa heyecanında YDÜ 6, DAÜ 1 kez kupayı kazanma başarısı gösterdi. Karşılaşma saat 19.30’da başlayacak.

Bu haber toplam 1187 defa okunmuştur