1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Fileleftheros: “Kıbrıs, Biden’ın gündeminde”
Fileleftheros: “Kıbrıs, Biden’ın gündeminde”

Fileleftheros: “Kıbrıs, Biden’ın gündeminde”

Kıbrıs sorununun, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın gündeminde yer aldığı ve Biden’ın bu konuda ABD’deki Rum-Yunan lobisiyle de görüşmeler yaptığı bildirildi.

A+A-

 

Kıbrıs sorununun, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın gündeminde yer aldığı ve Biden’ın bu konuda ABD’deki Rum-Yunan lobisiyle de görüşmeler yaptığı bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, “Kıbrıs Biden’ın gündeminde” başlığı altında verdiği haberinde, ABD’de 2016 yılında gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri sebebiyle “New Yorker” dergisinin ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’a ilişkin 14 sayfalık bir makaleye yer verdiğini, makaleyi hazırlayan gazetecinin, Biden’ın aralarında ABD’deki Rum-Yunan dernekleriyle de yaptığı görüşmenin bulunduğu birçok görüşmesine gözlemci olarak katıldığını kaydetti.
Gazete, “New Yorker” dergisinin yazısında, Biden’ın 6 Haziran’da ABD’deki Rum-Yunan lobisi üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıya da geniş yer verildiğini ve Biden’ın toplantıda Kıbrıs’a gerçekleştirdiği ziyaret hakkında bilgi verdiğini yazdı.
Habere göre Biden, bir saatten fazla süren söz konusu toplantıda, kırk yıldır çözümsüz kalan Kıbrıs sorununu çözmeye “yemin ettiğini” belirtti.
Yine aynı toplantıda söz alan Yunan lobisinin tanınmış isimlerinden Andrew Manatos ise Biden’a, “Kıbrıs sorununa verdiği önemden ötürü teşekkürlerini ileterek, kırkı yıldan beridir ilk kez ABD hükümetinin kendilerini nereye götürmek istediği konusunda güven duyduklarını” ifade etti.
Gazete, “New Yorker” dergisinde yer alan bu makaledeki ifadelerin, Manatos’un Rum haber kaynaklarına yaptığı açıklamayla da doğrulandığını yazdı.
Habere göre Manatos konuya ilişkin açıklamasında, “Kıbrıs’ın bölünmüşlüğüne son verme yetisinin sadece Biden’da olduğunu” öne sürdü ve Kıbrıs Rum, Kıbrıs Türk ve Türkiye’deki yetkililerle yıllardır temaslarda bulunan Biden’ın “tüm endişeleri ve bunların geçerliliğini bildiğini” iddia etti.
Manatos “Siyasi çıkmaza girilse dahi Washington, herkesin kazançlı çıkacağı bir formül bulacak konumdadır” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1418 defa okunmuştur