1. HABERLER

  2. SPOR

  3. FIFA’ya yazılan mektubun içeriği ortaya çıktı
FIFA’ya yazılan mektubun içeriği ortaya çıktı

FIFA’ya yazılan mektubun içeriği ortaya çıktı

Türkiye Futbol Federasyonu’nun son haftalarda gündemi en çok meşgul eden FIFA’ya yazdığı mektubun içeriği ortaya çıktı.

A+A-

Eren ŞİŞİK

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) son haftalarda gündemi en çok meşgul eden FIFA’ya yazdığı mektubun içeriği ortaya çıktı. Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş dün gerçekleştirdiği basın toplantısında mektubu çıkartarak basın mensuplarına gösterdi.

TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş’ın imzasıyla, 2 Mart 2015 tarihinde FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke’ye gönderilen mektupta TFF’nin FIFA kuralları çerçevesinde Kuzey Kıbrıs’ta temsilcilik açmak istediği kaleme alındı. Bunun yanı sıra mektubun son bölümünde TFF, Kuzey Kıbrıs’taki futbolun son durumunu görüşmek için FIFA’dan randevu talep etti.

TFF’nin FIFA’ya yazdığı mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Sevgili Bay Valcke,
Bildiğiniz üzere, Kıbrıs’ın siyasi durumundan ötürü ada, Kıbrıslı Rum ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) olarak bölünmüştür. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tarihi, kültürel ve siyasi bağları nedeniyle, pek çok Türk vatandaşı KKTC topraklarında ikamet etmektedir.
TFF’nin KKTC’de temsilcilik ofisi açmasının, FIFA kuralları ve yönetmelikleri gereği, mümkün olup olmadığı konusunda FIFA’nın görüşünü öğrenmek istiyoruz. Bu temsilcilik ofisinin tek amacının orada ikamet eden Türk vatandaşlarına hizmet etmek olduğunu not etmek istiyoruz.
Son olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki futbol konularını görüşmek üzere, FIFA’nın ilgili temsilcilikleriyle randevu talep ediyoruz. FIFA için uygun tarih ve saatler tarafımıza bildirilirse memnun oluruz. Buna göre ayarlamalarımızı yapmak için elimizden geleni yapacağız..

Nazik işbirliğiniz ve yardımlarınız için teşekkür eder
Saygılarımızı sunarız

Kadir KARDAŞ
Genel Sekreter”

Bu haber toplam 3247 defa okunmuştur