1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “FIFA, TFF’nin talebini reddetti”
“FIFA, TFF’nin talebini reddetti”

“FIFA, TFF’nin talebini reddetti”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Kanal Sim’de açıkladı

A+A-

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Kanal Sim ekranlarında yayınlanan Öğlen Postası’na konuk olarak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Kuzey Kıbrıs’ta açmak istediği temsilcilik talebinin FIFA tarafından reddedildiğini açıklayan Sertoğlu, herkesin verilen 45 günlük süreyi söylediğini, sürenin dolduğunda nelerin olacağını herkesin göreceğini belirtti.

Sertoğlu “Halkın desteği attığımız adımları doğruluyor”
Meyil Adakul Elektrikçi’nin konuğu olan Sertoğlu TFF’nin Kuzey Kıbrıs’ta temsilcilik açma talebi ile ilgili konuşarak, böyle bir şeyin hayata geçme ihtimalinin sıfır olduğunu söyledi. 1955 yılında kurulan KTFF’nin ülkenin en köklü kurumlarından bir tanesi olduğunu aktaran Sertoğlu, halkın büyük bir çoğunluğunun KTFF’nin yanında olduğunu, kendilerine gelen samimi ve sempatik tepkilerin attıkları adımların doğruluğunun kanıtı olduğunu belirtti.

“45 gün dolduğunda herkes ne olacağını görecek”
Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen KTFF Olağanüstü Genel Kurulu’nda verilen 45 günlük süre hakkında da konuşan Sertoğlu “Herkes 45 gün dolduğunda ne olacak diye soruyor. Ciddi bir süreç yaşadık, ciddi adımlar atıldı. KTFF Yönetim Kurulu bu süre içerisinde çizgisinden sapmadı. Genel Kurul’da çıkan karar emirdir. Ben veya yönetim kurulumun bu kararı uygulamama lüksümüz yoktur. Süre dolduğunda herkes ne olacağını görecek” açıklamasını yaptı.

“FIFA TFF’ye izin vermedi”
Olayları siyasi olarak değil gençliğin, futbolun ve federasyonun geleceği olarak değerlendirdiklerini dile getiren Sertoğlu FIFA’nın TFF’nin Kuzey Kıbrıs’ta temsilcilik açma talebini Federasyonlar Komitesi tarafından reddedildiğini açıkladı. Sertoğlu “FIFA bize yazı yazdığında biz bu temsilcilik hakkındaki görüşümüzü bildirmiştik. FIFA Federasyonlar Komitesi TFF’nin talebini reddetti. Böyle bir karar aldılar” açıklamasını yaptı. Kendisinin isyanının TFF başkanı ve yönetimine karşı olduğunu söyleyen Sertoğlu “Bizimle birlikte hareket etmeye başlamazlarsa bu böyle devam edecek” diye konuştu.

“Dışişleri Bakanlığı temsilcilik yolunu açacak”
Spor Dairesi ve Dışişleri Bakanlığı’nın derneklerle ilgili bir çalışma yaptığını ve bu çalışmaya göre yabancı derneklerin Kuzey Kıbrıs’ta Dışişleri Bakanlığı onayı ile temsilcilik açma yolunun açılacağını açıklayan Sertoğlu, yaptıkları görüşmelerle bu durumu teyit ettiklerini söyledi. Sertoğlu konunun Meclis Alt Komitesi’nde olduğunu dile getirirken “Bizi kimse yanlış anlamasın  ama bizi idare edenler böyle bir yasayı nasıl meclise götürdüler? Hayretler içinde kaldım. Biz bu maddeye itiraz edeceğiz. Bunu Dışişleri bakanı ile görüşeceğim. Bu tip girişimler çok sert şekilde halktan tepki görmeye başladı” şeklinde konuştu.

FIFA’dan henüz randevu yok
FIFA’dan istedikleri randevu talebine henüz bir yanıt gelmediğini aktaran Sertoğlu kendisini görevden almakla veya karşı bir kampanya başlatma girişimi vardır sorusuna “Evet vardır” cevabını verdi.

Bu haber toplam 1352 defa okunmuştur