1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. TUNÇBİLEK ÇİFTİ VE OKBURAN BERAAT ETTİ
TUNÇBİLEK ÇİFTİ VE OKBURAN BERAAT ETTİ

TUNÇBİLEK ÇİFTİ VE OKBURAN BERAAT ETTİ

Girne'de meydana gelen 'hamileliği yasa dışı sonlandırma' davası sonuçlandı.

A+A-

SAVCI İSTİNAFA GiDİYOR!.. KÜRTAJ DAVASI

Kıdemli Savcı Erdinç Akyener açıkladı: 14 gün içerisinde kararlarla ilgili istinafa gidilecek.

 

Didem MENTEŞ

Girne'de meydana gelen 'hamileliği yasa dışı sonlandırma' davası sonuçlandı.

 Davayla ilgili sanıklar Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Ö. Tunçbilek ve Taner Okburan aleyhine getirilen tüm davalardan beraat etti.

Diğer sanıklar Fahri Karagözlü ,  Rasiha Serdaroğlu ve Ayşegül İşbilen de 'adam öldürme' ve "ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek', 'çocuğun doğumunu gizlemek' davalarından beraat ederken, 'çocuk düşürmeye teşebbüs', 'hamileliği yasa dışı olarak sonlandırmak', davalarından suçlu bulundu.

Mahkeme 34 haftalık bebeğin göbeğine veya göbek bağına propofol içeren iğne yapılmadığına dikkat çekerek, bebeğin 'canlı' doğmadığına bulgu yaptı. Bu nedenle birinci dava olan 'adam öldürme' davasının ispatlanamadığını açıkladı. Ancak Mahkeme, 5 numaralı (5 aylık) fetüsün annesi N.D. ile 2 numaralı (17-18 haftalık) fetüsün annesi Meliz Akçal'ın tespit edildiklerine ve hamileliklerinin yasa dışı sonlandırıldığına vurgu yaparak, sanıklar Fahri Karagözlü, Rasiha Serdaroğlu ve Ayşegül İşbilen'in bu ameliyatlara girerek bu suçu bilerek işlediklerine kanaat getirdi.

mahhh.jpg

okbur.jpg

 

 

 

 

Bu haber toplam 20354 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
TARİHİ DAVADA KARAR GÜNÜ!

TARİHİ DAVADA KARAR GÜNÜ!

Kamuoyunda büyük bir infiale neden olan ve sonucu merakla beklenen Girne’deki 'hamileliği yasa dışı sonlandırma' davasında 4’ü doktor 6 sanıkla ilgili son karar bugün açıklanıyor

TARİHİ DAVADA 3 BERAAT

TARİHİ DAVADA 3 BERAAT

Girne'de meydana gelen 'hamileliği yasa dışı sonlandırma' davası sonuçlandı.... Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Ö. Tunçbilek ve Taner Okburan aleyhine getirilen tüm davalardan beraat etti...

İlgili Haberler