1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Festival’den bir usta Yaşar Ersoy geçti
Festival’den bir usta Yaşar Ersoy geçti

Festival’den bir usta Yaşar Ersoy geçti

Ersoy “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” oyununu son kez sahneledi

A+A-

Bu yıl Malpas ana sponsorluğunda 12’ncisi yapılan Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde Kıbrıs Türk Tiyatrosu’nun usta isimlerinden duayen tiyatrocu Yaşar Ersoy “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” oyunu ile sahnedeydi. Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun geçtiğimiz sezon sahneye koyduğu“Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” oyunu son kez 20 Eylül Cumartesi YDÜ AKKM’de sahneye kondu. Oyunu LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’ın yanısıra kalabalık bir tiyatrosever kitlesi izledi.

Yaşar Ersoy’un hem yazdığı hem yönettiği hem de oynadığı tek kişilik oyunda salon yine tıklım tıklımdı. Tiyatroseverler ülkemizin bu önemli usta sanatçısını bir kez daha ayakta alkışlarken Ersoy da duygusal anlar yaşadı. Oyunun müziklerini yapan ve seslendiren Ersen Sururi ile sahneye gelerek seyirciyi selamlayan Ersoy’a oyun sonrasında Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber çiçek ve plaket takdim etti.
Karabiber: “Yaşar Ersoy gibi usta bir sanatçıya plaket vermek onurdur”
Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber bir tiyatro ustasını Festival’de ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek hayatını tiyatroya adayan ve birçok genç tiyatrocu yetiştirerek tiyatronun gelişimine çok önemli katkıları bulunan bir ustaya plaket vermenin kendisi için de bir onur olduğunu ifade etti. Karabiber, Yaşar Ersoy ve Ersen Sururi’ye tek tek teşekkür etti.

Bu haber toplam 1630 defa okunmuştur