1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Festivalde “Çürük Temel” sahne aldı
Festivalde “Çürük Temel” sahne aldı

Festivalde “Çürük Temel” sahne aldı

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin düzenlediği “13.Kıbrıs Tiyatro Festivali” devam ediyo

A+A-

 

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) düzenlediği “13.Kıbrıs Tiyatro Festivali” devam ediyor. Festival kapsamında dün gece, İstanbul Şehir Tiyatroları, “Çürük Temel” isimli oyunu sahneledi.

LTB’den verilen bilgiye göre, YDÜ-AKKM’de seyirci ile buluşan oyunun metni Emile Fabre’ye ait. Darülbedayi’nin sahnelediği ilk oyun olarak tarihe geçen Çürük Temel ilk kez 1916’da Hüseyin Suat Yalçın adaptasyonuyla oynanmış. Sezai Gülşen, Doğan Yavaş’ın Osmanlıca’dan çevirdiği, Engin Alkan’ın yönettiği oyun İBB Şehir Tiyatroları’nın 100. yılında, farklı bir okuma, çağdaş bir yorumla bir kez daha perde açtı.

Oyunun yönetmeni Engin Alkan’a oyunun sonunda Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

ALKAN

Oyun yönetmeni aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Engin Alkan, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, bu beraberliğin çok uzun yıllar devam etmesi temennisinde bulundu.

“13.KIBRIS TİYATRO FESTİVALİ” PROGRAMI

Oscar Grup Otelleri ana sponsorluğunda "Yaşamak İçin Uyanmak Gerek, Uyanmak İçin Tiyatro" sloganı ile 29 Eylül'e kadar devam edecek festivalde, 17 Eylül Perşembe akşamı Hayal Perdesi’nin "İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz" oyunu var.

Reha Özcan, Ayşe Lebriz Berkem, Selin İşcan, Selin Tekman, Tuba Karabey ve Nihat Alptekin’in oynadığı "İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz" oyunu saat 21.00'de YDÜ-AKKM'de sahnelenecek.

21 Eylül Pazartesi günü Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun Halktan Biri oyunu, 29 Eylül Salı ise Dostlar Tiyatrosu’nun Nazım ile Brecht Kabare oyunu YDÜ-AKKM'de sahnelenecek.

Oyunculardan birinin yaşadığı önemli bir sağlık sorunu nedeniyle zorunlu olarak iptal edilen Talimhane Tiyatrosu’nun “Göl Kıyısı” oyununun bilet ücretleri eylül ayı sonuna kadar 09:00–15:30 saatleri arasında Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’ndan geri alınabilecek.

(tak)

Bu haber toplam 1622 defa okunmuştur