1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Feslikan Bahçesi
Feslikan Bahçesi

Feslikan Bahçesi

Açık bir mutfak. Mutfağı ve çalışanları izleyebileceğiniz bir ortam. Personelin tümünde bone kullanılıyor. Masalar örtüsüz ve sade. Burada böyle a la carte bir ortam beklemeyin

A+A-

Zekai Altan

Adı da güzel; Feslikan Bahçesi Kıbrıs Evi Yemekleri. Hava biraz yağmurlu ve az karlı. Biz Kıbrıslılar karı severiz. Karı fazla görmeyiz. Anda bir yağdığı için de hoşumuza gider. Bu kar havasında çok hoş bir şey oldu. Kırnı köyündeki dostum Bülent’ten islimin üzerinde pişen forma kabının kum kabını buldum ve etnografya müzesine koydum. Gerek misafirlere gerekse öğrencilere görsel ve fonksiyonel olarak Kıbrıs mutfağına ait bir parçanın eğitimini de vereceğim için son derece mutluyum. Kıbrıs mutfağı konusu açılmışken bugün de bir öğle yemeği için sözleştiğimiz  dostlarım Cenk Diler ve Avukat Muhabbet Mevsimler ile kardeşim Ali Savaş Altan ile buluştuk. Buluşma yerini ben seçtim. Kıbrıs’a özgü bir yer olmasını istedim. Kıbrıs mutfağı ve kültürü koksun. Bu kokuyu Başkent Lefkoşa’da almak ve lezzetleri tatmak için. Seçtiğim yer çok basit; Un fabrikası karşısında eski Polis Sosyal Tesisleri. Adı da Feslikan Bahçesi Kıbrıs Ev Yemekleri.

MEKAN

Mekan girişinde araç park alanı. Oldukça geniş. Aracınızı park etmekte sorun yaşamazsınız. Genelde araç park yerleri sorun oluyor. Hatta bazen de gidilecek yerde araç park yeri yok ise buraya gitmemek için de caydırıcı oluyor. Burada bu sorun yok.  Mekân dar uzun bir yapı. Sade. Girişte sıcak kaplar içerisinde teşhir edilen çeşitli Kıbrıs yemekleri. Arka tarafında da mutfak. Açık bir mutfak. Mutfağı ve çalışanları izleyebileceğiniz bir ortam. Personelin tümünde bone kullanılıyor. Masalar örtüsüz ve sade. Burada böyle a la carte bir ortam beklemeyin. En önemlisi işletmeci Betül hanım ve eşi oldukça sempatik. Güleryüzlü. Size canla başla hizmet ederek yardımcı oluyorlar. Bunu girişten itibaren hissedersiniz. Bunun bir sonucu olarak da restoran öğle yemeğinde oldukça kalabalık. Bu güzel bir tablo.

MÖNÜ VE LEZZET

Yemek servisi self servis. Damak tadınıza göre yemekler sıralı. İstediğiniz yemeği alıp masaya oturup yiyebilirsiniz. Molehiyadan sulu fırın kebabına kadar... Tabii buradaki bir özellik de hergün farklı yemekler servis ediliyor. Genelde de Kıbrıs mutfağı. Ev usulü. Tabakların bir kısmı da çukur tabak. Çok hoşuma gitti. Çok rahat yemek yiyeceğiniz bir mekân. Kıbrıs usulü yemek yiyebilirsiniz. Kardeşim patlıcan dolma ve salatayı tercih etti. Cenk bey de kuzu ciğerini yanında da salatası. Ben da favorim olan kuzu ciğerini de Cenk bey seçti. Hoşuma gitti. Takılmadan da edemedim. Cenk bey madem ki kuzu ciğeri seçti bir bildiği var, bir de damak tadını bilir diyerek ben de aynısını isterim dedim ve siparişimi verdim. Sade bir mönü. Ciğer iyiydi. Salatası ile birlikte. Damak tadıma uydu. Salata da iyi bir garnitür oldu. Ben tabii ki bir de tavuk sote siparişi verdim. Salçalı ve biberli. Sulu gibi. Ciğerin tadını aldıktan sonra bir de tavuk sotenin tadını aldım. Lezzetli. Fazla bir şey tatamadım ancak tattıklarım iyi. Kıbrıs damak tadında. Feslikan Bahçesi restoran on beş aydır hizmet veriyor. İyi ki de hizmete açıldı da Kıbrıs mutfağı az bile olsa yaşatılıyor. Burada molehiya, Gıbrıs köftesi, badadez bullez, köfteli ıspanah, fırın makarna, taze fasulya, sulu fırın kebabı güveç, ciğer, yumurtalı badadez ve enginar dolmasına kadar birçok mönüyü tadabilirsiniz. Fiyatları da çok makul. Ortalama fiyatlar 14.00 TL ile 17.00 TL arasında. Tabii ki tabak olarak. Burayı tavsiye ederim. Sade  ve tipik bir aile işletmesi. Lezzet dünyamıza bir renk kattı. Yemeklerinin de taze ve lezzetli olduğunu söylemek isterim.

TERL:0533 830 54 56-0548 821 53 56- 0548 852 12 52

ADRES: UN FABRİKASI KARŞISI EMEKLİ POLİSLER DERNEĞİ GELİBOLU-LEFKOŞA

SERVİS SAATLERİ: SAAT 11.00-15.00 ARASI

Bu haber toplam 7597 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 303 Sayısı

Adres Kıbrıs 303 Sayısı