1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Ferman da benim KHK da benim”
“Ferman da benim KHK da benim”

“Ferman da benim KHK da benim”

Oturma eyleminde, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun beyaz bir atın üzerinde ‘padişah’ olarak görülen, “Ferman da Benim K.H.K da Benim” yazılı bir de pankart açıldı.

A+A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Gazimağusa Kaymakamlığı Bucak Sorumluluğu’na yapılan nakli protesto etmek amacıyla eylemlerini sürdürüyor. Sendika üyeleri bugün yine 13.00-15.30 saatleri arasında ilçe kaymakamlıklarında ilçe müfettişlerinin katılımıyla grev yaptı.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ile bazı sendika üyeleri 14.00-15.30 saatleri arasında Cumhurbaşkanlığı giriş kapısı önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.

Oturma eyleminde, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun beyaz bir atın üzerinde ‘padişah’ olarak görülen, “Ferman da Benim K.H.K da Benim” yazılı bir de pankart açıldı.

Didem MENTEŞ

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, oturma eylemi öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yasaya aykırı olduğunu iddia ettiği nakilin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun talebiyle yapıldığı yönündeki iddiaları Cumhurbaşkanın kendi çevresi tarafından yapıldığını söyledi. Kaptan, Eroğlu’nun kendisini ülkenin padişahı, Kamu Hizmeti Komisyonu'nu da kendisine ait bir organ olarak gördüğünü savundu. Seçim yasaklarının girmesiyle birlikte Kamu Hizmeti Komisyonu’nun zamana oynadığını ve seçim yasaklarının arkasına gizlendiğini söyleyen Kaptan, Komisyonu’nun nakilden önce Başsavcılıktan görüş alması yerine nakilden sonra görüş almayı bekledikleri yönündeki söylemlerin de inandırıcı olamadığını vurguladı.

Kaptan: “Yazılı bir belge sunulmadan eylem kaldırılmayacak”
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, oturma eylemi öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yasaya aykırı olduğunu iddia ettiği nakilin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun talebiyle yapıldığı yönündeki iddiaları Cumhurbaşkanın kendi çevresi tarafından yapıldığını söyledi. Ahmet Kaptan, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun ülkenin ‘Padişahı’, nakil ile ilgili atamayı kendi fermanı ve Kamu Hizmeti Komisyonu’nun da kendisine ait bir organ olduğunun görüldüğünü savundu.
Seçim yasaklarının girmesiyle birlikte Kamu Hizmeti Komisyonu’nun zamana oynadığını ve seçim yasaklarının arkasına gizlendiğini söyleyen Kaptan, Komisyonu’nun nakilden önce Başsavcılıktan görüş alması yerine nakilden sonra görüş almayı bekledikleri yönündeki söylemlerin de inandırıcı olamadığını vurguladı. Komisyon sorunun giderilmesi için yazılı bir belge sunmadığı sürece eylemlerin süreceğini aktardı.

“Cumhurbaşkanı kanunları kendisinin yazdığını düşünüyor”
Kaptan: "Silahtarda artık son günlerini geçiren ama bu son günlerini çalışanlara cefa yaratmak, çalışanları haftanın 3 günü eyleme sürükleyen nedenleri yaratan Cumhurbaşkanın huzurundayız. Çünkü kendisinin memleketi kendisinin görmekte olduğunu, biz de onun köleleri… Ve kanunları kendisinin yazdığını düşünerek ve davranarak göstermektedir. Nerde Anayasa’nın eşitliği nerde Kamu Hizmeti Komisyonu’nu tarafsızlığı nerde İnsan hakları nerde Sayın Cumhurbaşkanının ettiği yemin” diye sordu. 
Cumhurbaşkanından 6 haftan beridir randevu talep ettiklerini ancak “şakşakçılarla” görüşme fırsatı yaratmasına rağmen kendisini müdahil olduğu bir konuda iddialara net bir cevap vermeye  yanaşmadığını söyledi. KTAMS olarak onlarca kez yazılı ve görsel basında Gazimağusa Kaymakamlığı Bucak Sorumluluğu’na yapılan atamanın Cumhurbaşkanının talebiyle yapıldığı yönündeki iddiaları sendikanın değil yine kendi çevresi tarafından yapıldığını söylediklerini belirtti.

“Komisyon zaman oynamaktadır”
Kaptan, şunları söyledi: “Biz Cumhurbaşkanın makamının yıpranmaması adına kendisinden 6 hafta önce randevu talep ettik. 6 haftadan beridir maalesef Cumhurbaşkanı randevularımıza cevap vermediği gibi Kamu Hizmeti Komisyonu’da sudan bahanelerle maalesef bizimle bir araya gelmiyor. Bizim böyle bir talebimiz zaten yok ama sorunu çözme talebimiz zaten vardır. Sorunu yaratırken savcılıktan görüş almayan Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı, bugün sorunun orta yerden kalkması için ‘savcılık görüşü bekliyoruz’ gibi uydurma bir nedenin arkasına saklanıyor. Sayın Padişah da bu fermanı ve Kamu Hizmeti Komisyonu’nun kendisine ait bir organ olduğunu gösteriyor. Biz bir kez daha yeniliyoruz… Biliyoruz Pazar günü itibariyle seçim yasakları başlamıştır. Atamaların olmayacağını da biz biliyoruz. Yasaları biz biliyoruz, onlar gibi bilip de kendimize ait kullanma ait değil bu. Bizimle bu sorun devam ettiği sürece her gün dile getireceğiz. Ancak bunun orta yerden kalkması için komisyon başkanı bize çıkıp net olarak seçin yasakları bitikten sonra bu sorunu halledeceğini yazılı olarak vermek kaydıyla eylemlerimize neden olanları görüşüp, eylemimizi yönetim kurlun alacağı orta yerden kaldırırız ve seçim yasaklarının bitmesini bekleriz. Ama birileri zamana oynayarak ve seçim yasaklarının arkasına saklanarak bize sorunu ve sorunu yaratanları unutturmayı düşünüyorsalar büyük bir yanılgı içerisindedirler. Öğrenmediklerini veya öğrenmek istemediklerini biz onlara öğreteceğiz. Eylemelerimizi gündeme taşıyarak ve onların da takibiyle bunlar her zaman gündemde kalacağız. Biz bu ülkede temiz toplum yaratırken, temiz siyaseti de savunuyoruz. Yasalar sadece birilerinin yazılı olarak kalmasında ve ya keyfi istediği zaman uygulanması için yapılmamıştır. Yasalar herkes içindir herkes Cumhurbaşkanı dahil olsa bunu uygulamakta yükümlüdür. KHK en başta tarafsızlık ilkesini korumak zorundadır.

 

Bu haber toplam 2473 defa okunmuştur