1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Feriha Altıok kitabını tanıttı
Feriha Altıok kitabını tanıttı

Feriha Altıok kitabını tanıttı

Feriha Altıok, "Uçurumlu Mavi Oda" adlı şiir kitabını Khora Kitabevi'nde tanıttı

A+A-

'Uçurumlu Mavi Oda' isimli şiir kitabını tanıtan şair Feriha Altıok, "Bir kitap, bir şiir yazılırken en çok şairindir ancak doğumundan yani yayınlandıktan sonra artık toplumun oluyor" dedi. Altıok, şiirin kontrolden çıktığı zaman çok daha şiir olduğunu ve değerini bulduğunu belirterek, "Umarım bu kitap, okurun bir kere okuyarak elinden bırakacağı bir macera olmaz, tekrar tekrar okunur, yorumlanır, yaşanır, işte o zaman şairin başarısı ortaya çıkar" diye konuştu.

Khora Kitabevi'nde dün düzenlenen tanıtım etkinliğine sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Kitabın editörü Nazen Şansal, hem Khora Yayınları hem de "Uçurumlu Mavi Oda"nın hazırlık süreci ile ilgili bilgi verdi.
Feriha Altıok ise sohbet ortamına şiirini ve kitabın yolculuğunu anlattı.

"Şiirin bir arka bahçesi ve köklerini alıp çıkmış bir macerası vardır" diyen şair, bu maceradan çıkarak kendini toplayan şiirin sahiciliğe büründüğünü anlattı.
Şiirini "sözcükleri de içinde olan bir su" ya da "kor parçası"na benzeten Feriha Altıok, sözün sınırlarının ortadan kalktığı ve şiiri özgür bıraktığı zaman şairini de aştığını belirtti.
Feriha Altıok, kitabın editörü Nazen Şansal, kapak tasarımcı Ümit İnatçı, sanatçı dostu Neriman Cahit ve tüm emek verenlere teşekkür etti.

Bu haber toplam 1672 defa okunmuştur