1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Feministival bu akşam başlıyor
Feministival bu akşam başlıyor

Feministival bu akşam başlıyor

 Kadın Eğitimi Kolektifi tarafından düzenlenen, kadın temalı filmlerin gösterimi ve söyleşilerin yapıldığı 3. Feministival bu akşam başlıyor. 

A+A-

 Kadın Eğitimi Kolektifi tarafından düzenlenen, kadın temalı filmlerin gösterimi ve söyleşilerin yapıldığı 3. Feministival bu akşam başlıyor. 
Kadın Eğitimi Kolektifi’nden yapılan açıklamaya göre, festivalin açılış etkinliği olarak “Değişen Çalışma Yaşamında Kadın Olmak” adlı sunumun ardından Norma Rae isimli filmin gösterimi gerçekleşecek. Etkinlik, Lefkoşa AKM’de saat 19.00’da başlayacak. Etkinlik süresince çocuklu gelen katılımcılar için, ayrı bir salonda, eğitmenler tarafından çocuk etkinlikleri yapılacak.
Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak Feministival etkinlikleri bu yıl, Lefkoşa dışında Gazimağusa, Güzelyurt, Akçay, Akdoğan ve Değirmenlik’e de taşınacak. Feministival’in programının devamında yer alan etkinlikler şöyle:
“20 Şubat Salı GÜKAD İşbirliği ile Güzelyurt GÜKAD Lokali Saat: 19.30- Film: Agora, Sunum: “Muhafazakârlaşma Kıskacında Kadın”
20 Şubat Salı MAKAMER işbirliği ile Mağusa Çanakkale Satranç Derneği Saat: 19.00- Film: İki Gün ve Bir Gece, Sunum: “Emek”
22 Şubat Perşembe Lefkoşa AKM Saat: 19.00- Panel: “Örgütlü Kadın, Örgütlü Toplum” Konuşmacılar: KTÖS Başkanı Emel Tel, KTAMS Kadın Bürosu Başkanı Filiz Tayfun, KTOEÖS Başkanı Selma Eylem-Film: İşçi Kadına Övgü ( Zehra Kosova Belgeseli)
23 Şubat Cuma Akçay Kültür ve Sanat Derneği işbirliği ile Akçay AKDER Lokali Saat: 19.30-Film: Ekmek ve Güller, Sunum: “Kayıt Dışı Kadın Emeği”
24 Şubat Cumartesi Lefkoşa AKM Saat: 15.00- Film: Moana ( Animasyon, çocuk filmi ) Sunum: “Doğa, Macera, Eğlence… İşte tam bize göre!”
24 Şubat Cumartesi AFSA işbirliği ile Akdoğan AFSA Lokali Saat: 20.00- Film: Ekmek ve Güller, Sunum: “Hem Ekmek Hem Gül İstiyoruz!”
24 Şubat Cumartesi Meserya Kültür Sanat Derneği işbirliği ile Değirmenlik Özle Türkel Sosyal Aktivite Merkezi Saat: 19:00-Film: İki Gün ve Bir Gece, Sunum: “Özel Sektörde Kadın Emeği”
28 Şubat Çarşamba Lefkoşa AKM Saat: 19.00-Film: Rosa Luxemburg, Sunum: “Dünden Yarına Clara ve Rosa.”

Bu haber toplam 1989 defa okunmuştur