1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Fellahoğlu: “Sorunu yaratanlar bu sorunu çözemez”
Fellahoğlu: “Sorunu yaratanlar bu sorunu çözemez”

Fellahoğlu: “Sorunu yaratanlar bu sorunu çözemez”

Sosyal medyada örgütlenen ve Toparlanıyoruz Hareketi olarak bilinen örgütün destekçilerine nasıl bir Lefkoşa yaratacaklarını anlatan Fellahoğlu, samimiyetle cevapladığı sorularla projelerini aktardı.

A+A-


CTP-BG Lefkoşa Belediye Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ve Belediye Meclis üyesi adayları sivil toplum örgütlerini ziyaretleri kapsamında Temiz Toplum Derneği üyeleri ile dün bir araya geldi. Sosyal medyada örgütlenen ve Toparlanıyoruz Hareketi olarak bilinen örgütün destekçilerine nasıl bir Lefkoşa yaratacaklarını anlatan Fellahoğlu, samimiyetle cevapladığı sorularla projelerini aktardı.
“Uzun uzadıya belediyenin batışının sebepleri üzerinde durmak istemiyorum ancak bu durumu yaratan siyasileri unutmayarak yurttaşlarımızın bu yaşananlardan bir sonuç çıkarması gerekiyor. İradelerini şekillendirirken sağlıklı değerlendirme yapmaları gerekiyor” diyen Lefkoşa Belediye Başkan adayı Fellahoğlu, bu seçimin Lefkoşa’da yaşayan insanların onur ve gurur seçimi olduğunu söyledi. Hiçbir siyasinin, hiçbir partinin bir belediyeyi bu hale getirmeye hakkı olmadığını kaydeden Fellahoğlu, “CTP-BG olarak belediye başkan adayı olarak ben ve 15 meclis üyemizle bu seçime giriyoruz. LTB’nin bu duruma düşürülmesinde en küçük bir katkısı dahi olmayan bir parti olarak bu seçime giriyoruz. Hiçbir sorumsuz kararda etkimiz olmamıştır” dedi. 

8 NİSAN’DAN SONRA NE YAPILACAK?

İstihdam ve borçlanmalarla ilgili son derece yanlış kararlar alındığını kaydeden Kadri Fellahoğlu, belediyenin Sayıştay raporlarına yansıyan 2,2 milyon liralık açığı olduğunu söyledi. Ortada maaşları dahi ödeyemeyen, aldığı devlet katkısının hemen hemen tümünü borçlara ödeyen bir belediye olduğunu belirten Fellahoğlu, böyle bir belediyeyi devralmaya hazırlandıklarını ifade ederek 8 Nisan’dan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz sorusuna şu sözlerle cevap verdi:
“14 ayda çağdaş, modern projeleri düşünecek durumumuz maalesef yok. Öncelikle belediyenin işlevsel bir hale getirilmesi ve çalışanların bu hantal yapıdan, motivasyonsuzluktan kurtarılması gerektiğine inanıyorum. Görev tanımlamaları yapılmadan üretken olmayan bir yapı yaratılmıştır. Yeni sorumlulukları yerine getirmek gerekir. Aşırı yığılmalar var ama bazı alanlarda da son derece eksikler var. 10 tane şube amirliği vardı. Yandaşlara amirlik verebilmek için bu rakamı 20’ye çıkardılar. O yüzden bu amirlikler yasalar çerçevesinde sorumlulukları yerine getirecekler ve yetkiyle donatılıp çalışmaları sağlanacak. Borç yapılanması da ikinci sorun. Ziraat Bankası yetkilileriyle gerekli görüşmeleri yaptım. En somut, en faydalı kredi bankanın öngördüğü kredi gibi gözüküyor. Bugünkü durumda bu krediye ihtiyaç var. Sayıştay raporunda 194 kişinin yasal olarak kadrolanmadığı yönünde bir bilgi var bunun kesin araştırmasını yapacağız. Geçici işçiler var, 165 kişi. Bunlar da çok düşük ücretlere çöp, kanalizasyon, ilaçlama gibi ağır işlerde çalışıyorlar, sokaktaki işi onlar yapıyor ve en düşük ücreti de onlar alıyor. Bu kişileri durdurmak en kolayı ama sokaktaki işleri kim yapacak? Başkent Tiyatro Projesi, müze, Kanlıdere yürüyüş yolu gibi zamanı geldiğinde detaylandırılacak projelerimiz var öncelikle belediyeyi mali disiplin içine sokmamız gerekiyor.”

UBP HÜKÜMETİ SORUNU ÇÖZEBİLSE ÇÖZERDİ!

Temiz Toplum Derneği Başkanı Kudret Özersay’ın bir sorusu üzerine UBP’li 7 Belediye Meclis üyesinin istifa etmediğini ancak bunu kendi istedikleri için değil partilerinin baskısı nedeniyle yaptıklarını söyleyen Fellahoğlu, “Bu kişileri istifa ettirmeyen UBP hükümetidir. Bu kişilerle konuştuğumuz zaman ‘bize kalsa biz ederdik, etmeyin dediler, mecbur kaldık’ şeklinde cevaplar aldık. Hükümet küçük hesaplar peşinde. Bu sorunu çözebilecek kapasitesi olsaydı zaten vaktinde çözerlerdi” dedi. Maliye Bakanı’nın da işini gücünü bırakıp iş yerlerini gezerek iş sahiplerine ‘Hükümetin adayı kazanmaz da başkası kazanırsa belediyeye hiçbir yardımımız olamayacak’ şeklinde oy toplamaya çalıştığını belirten Fellahoğlu, “Asla böyle bir kaygımız yoktur. Lefkoşa onların da başkentidir” dedi.

ŞANTAJLA AVANTAJ ELDE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

“Hükümetin ne kadar ömrü kaldı ki” diye soran Fellahoğlu, onlara hükümet demekten bile rahatsız olduğunu, ortada kurultay yüzünden mahkemelere düşen, kendi kavgalarından başka hiçbir memleket derdi olmayan bir hükümet olduğunu ifade ederek, “Bu bakımdan şantajla avantaj elde etmeye çalışıyorlar. Bu çaresizlikten başka da bir şey değildir” dedi.

Bu haber toplam 1788 defa okunmuştur
Etiketler : ,