1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Fellahoğlu: Güçlerimizi birleştireceğiz!
Fellahoğlu: Güçlerimizi birleştireceğiz!

Fellahoğlu: Güçlerimizi birleştireceğiz!

CTP-BG Lefkoşa Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ve belediye meclis üyesi adayları, seçim ziyaretlerinden birini de Çevre Platformu’na gerçekleştird

A+A-


Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Lefkoşa Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ve belediye meclis üyesi adayları, seçim ziyaretlerinden birini de Çevre Platformu’na gerçekleştirdi.  CTP-BG Heyeti’ni Çevre Platformu Üyeleri Mimar Doğan Sahir ve Doç. Dr. Şerife Gündüz konuk ettiler. Bir çöküş sonrası ara seçimle göreve geldiğini hatırlatan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu, “Bizler ‘Bir daha asla’, ‘Yeni maceralara hayır!’ ve ‘Lefkoşalı hizmet bekliyor’ düşünceleri ile yola çıktık. Sorunların gerçek boyutunu yapının içine girdikten sonra gördük. Bir yılda LTB’yi normalleştirdik, yaralarını sardık. Önümüzdeki dört yıl içerisinde Lefkoşamızı ayağa kaldıracak ve yıldızlı belediyeler arasındaki yerimizi alacağız” dedi.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ İLE EL ELE

“Geride bıraktığımız bir yıllık süre içerisinde sivil toplum örgütlerinin birikim ve donanımlarından da yararlanarak, kısa sürede çok doğru projelere imza attık” diyen Fellahoğlu, “KTMMOB ve bağlı odalarla birlikte Yapı Denetimi’ni getirerek bir ilke imza attık. Yine bir kültür sanat örgütümüz ile birlikte 200 metre karelik Engelsiz Park yaparak bir ilke daha imzamızı attık. Cengiz Han Sokak’taki atıl alanı yeşil alana dönüştürüp, park haline getirdik ve bunu da sivil toplum örgütlerimizle birlikte yaptık” şeklinde konuştu.

Sivil toplum örgütleri ile işbirliklerine yeni dört yıllık dönemde de devam etmek istediklerini vurgulayan LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, “Çevre Platformu olarak büyük katkı koyduğunuz ‘Let’s Do İt’ kampanyasındaki başarılarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Özen ile seçtiğimiz meclis üyesi adaylarımızla birlikte üretken, planlayan ve tartışan bir meclis oluşturacak ve daha yeşil, daha güzel, daha temiz ve mutlu bir Lefkoşa’yı birlikte yaratacağız. Halkımıza daha iyi hizmet için ülkemizdeki ve dünyadaki tüm belediyeler ve sivil toplum örgütleri ile güçlerimizi birleştirip, iş birliği içinde çalışacağız” dedi.

SAHİPLENME DUYGUSU

Belediyeciliğin özel bir konu olduğunu, bu nedenle göreve talip olan kişilerin büyük bir sorumluluğu gönüllü üstlenmiş olduklarına dikkat çeken Çevre Platformu Üyesi Doğan Sahir, “Dipkarpaz’da Lefke’ye kadar hemen her belediyenin sorunları vardır. Başta alt yapı eksikliği ve plansızlık yaşanmaktadır. Asfalt yaparken, yağmur suyu drenaj sistemini düşünmüyor, korumuyoruz. İnanıyoruz ki, önümüzdeki dört yıl bu sorunları görerek, üzerlerine giderek çözersiniz. Kurumsal ve teknik alt yapı sorunlarının ötesinde, ülkemizde sahiplenme duygusu yoktur. LTB’nin bunu da sağlayacağını umar, sizlere bugünden başarılar dileriz” şeklinde konuştu.

Çevre Platformu Üyesi Doç. Dr. Şerife Gündüz’ün bir sorusu üzerine, gıda denetimine önem verdiklerini söyleyen Fellahoğlu, “Doğru ve tam hareket için Gıda Yasası ve Hal Yasası gereklidir. Merkezi hükümetten bu yasaları geçirmesini bekliyoruz ve onları zorluyoruz. Yoksa bu aşamada, hiçbir gerçek kontrolün yapılmadığı bir halin Lefkoşa’da olup olmamasının pek bir anlamı yoktur” dedi.

Bu haber toplam 1460 defa okunmuştur