1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Fellahoğlu Belediye Tiyatrosu'nu ziyaret etti
Fellahoğlu Belediye Tiyatrosunu ziyaret etti

Fellahoğlu Belediye Tiyatrosu'nu ziyaret etti

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve CTP-BG Lefkoşa Başkan adayı Kadri Fellahoğlu, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu çalışanlarını ziyaret etti.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve CTP-BG Lefkoşa Başkan adayı Kadri Fellahoğlu, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu çalışanlarını ziyaret etti. Fellahoğlu, “Yasalar doğrultusunda olacaksa, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun özerkleşmesinde varım” dedi ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Yaşar Ersoy ile el sıkıştı. Fellahoğlu ile belediye meclis üyesi adayları, ziyaretlerinden birini de Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’na yaptı. Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Yaşar Ersoy, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu kurucularından Sanatçı Osman Akbaş ve çok sayıda tiyatro sanatçısının hazır bulunduğu ziyarette, CTP-BG Heyetine Lefkoşa milletvekili Tufan Erhürman da eşlik etti.

Yeni dönemde tiyatrosu binası yapılacak
Ersoy’un taleplerini sıraladığı giriş konuşması sonrasında söz alan LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, kültür ve sanatın önemine dikkat çekti. Lefkoşa’nın kültür, sanat ve tarihsel zenginliğine değinen Fellahoğlu, Asma Altı Yayalaştırma Projesi ve Arap Ahmet Kültürevi’nin ihalesi ile ilgili bilgiler verdi. Önümüzdeki dört yıllık süre içerisinde Lefkoşa Belediye Tiyatrosu inşaatının tamamlanacağının da sözünü veren LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, işten durdurulan 21 kişi arasında yer alan Lefkoşa Belediye Tiyatrosu çalışanları için “Yasal olmayan bir şey yapamam ve bunun sözünü de veremem” dedi. Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun özgür olacağını telkin etmenin söz konusu olmadığı ve tüzel kişiliğine de sıcak bakabileceğini söyledi.

Erhürman’dan öneri
Bunun üzerine görüşü sorulan CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Tufan Erhürman, “Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun kendi kuruluş yasası olabilir. Böylece kendi kadrosu da olur, özerk olur ve merkezi devlet tarafından desteklenir” şeklinde konuştu.

Çalışmalar hemen başlıyor
Fellahoğlu’nun “İsmi Lefkoşa Belediye Tiyatrosu olarak kalacak, belediyemize bağlı kalacak ve yasalar doğrultusunda olacaksa, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun özerkleşmesinde varım” demesi üzerine, LTB Kadri Fellahoğlu ile Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Yaşar Ersoy ile el sıkıştı ve yasa tasarı üzerinde çalışmaların bir an evvel başlatılması kararı alındı.

Ersoy: “Bir yıllık dönemde katkısız görev yaptık”
Konuşmasına bir önceki dönemde Lefkoşa’nın yangın yerine döndüğünü hatırlatarak başlayan Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Yaşar Ersoy, “Geçmiş bir yıllık dönemde LTB’den hiçbir katkı istemeden görev yaptık” dedi ve dört maddelik istemlerini sıraladı. Ersoy, işten durdurulan 4 personelin yeniden işe alınması, tiyatro binasının tamamlanması, tiyatronun tüzel kişiliğe kavuşturulması ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu için belirli bir meblağın bütçeye konmasını istedi. Bina dışındaki konular, yasa tasarısı çalışmasıyla giderilmiş olacak.

Bu haber toplam 2114 defa okunmuştur
Etiketler : ,