1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Fellahoğlu: 1 yılda yaptığımız 4 yılda yapacağımızın garantisi
Fellahoğlu: 1 yılda yaptığımız 4 yılda yapacağımızın garantisi

Fellahoğlu: 1 yılda yaptığımız 4 yılda yapacağımızın garantisi

Fellahoğlu ve belediye meclis üyesi adayları Alevi Kültür Merkezi ve Emekli Polisler Derneği’ni ziyaret etti.

A+A-


Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Lefkoşa Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ve belediye meclis üyesi adayları Alevi Kültür Merkezi ve Emekli Polisler Derneği’ni ziyaret etti. Fellahoğlu, “Bir yılda yaptıklarımız, dört yılda yapacaklarımızın garantisidir” dedi ve başlattığı güzel işleri tamamlamak için destek istedi.

Avrupalı başkent

“Lefkoşa’yı bitirdiler, biz yeniden yaşatacağız” diyerek sözlerine başlayan CTP-BG Lefkoşa Başkan Adayı Kadri Fellahoğlu, “Lefkoşalı elini vicdanına koysun ve öyle değerlendirme yapsın bize yeter. Önümüzdeki dört yılın sonunda, bugün Avrupalı bir başkentte ne varsa, ne oluyorsa bizde de olacak. Görevi enkaz halinde almış olmamıza rağmen; geçtiğimiz bir yıl içinde yapılanlar, önümüzdeki dört yıl içinde yapacaklarımızın garantisidir” dedi.

Felahoğlu: Lefkoşalı bilir

Popülizmden uzak, kamusal ve toplumsal çıkarlar için uğraşmaya devam edeceklerini belirten LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, “Yapılanları unutturmaya çalışıyorlar. Ancak unutturamayacaklar. Çünkü Lefkoşalı yapılanı gördü ve bilir. Asmaaltı Yayalaştırma Projesi öncesi 20 yer kapatılmıştı. Şimdi 3-4 tanesi yeniden açıldı, yavaş yavaş tümü yeniden açılacaktır” şeklinde konuştu.

Şaşkara: Kadri başkandan eminiz

“Kadri Başkan geldiğinde, Lefkoşa’nın nabzı durmak üzereydi” diyen KKTC Alevi Kültür Merkezi Başkanı Hasan Şaşkara, “Muhalefette konuşmak kolaydır. Ancak iktidara gelince işler değişir. Kadri Başkan ile birlikte Lefkoşa’nın daha da iyiye gideceğinden eminiz” şeklinde konuştu ve CTP-BG Heyetine başarılar diledi.

Lefkoşa çarçur edildi

KKTC Emekli Polisler Derneği’ni ziyaretinde, 2006 yılı sonrası Lefkoşa’nın çarçur edildiğine dikkat çeken LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, bugünkü çalışma prensiplerini “Bir daha asla”, “Yeni maceralara hayır” ve “Uygulanabilir projeler” olarak üç maddede sıraladı. Fellahoğlu, “Lefkoşa bir daha aslan 7 Nisan 2013 tarihi öncesine dönmeyecek, çöp kent olmayacak, Lefkoşalılara maraz vermeyecek. Buna izin vermeyiz. Bizler bir yıldır bu görevi yapıyoruz. Neyin nasıl olduğunu gördük, teşhisimizi koyduk ve Lefkoşa’yı ayağa kaldırdık. Önümüzdeki dört yılda da yürütecek ve Lefkoşa’yı gurur ve onur duyulan bir şehir Avrupa Başkenti haline getireceğiz. Yeni birilerini göreve getirmek macera olur, boşa zaman harcama olur. Lefkoşalının yeni maceralara ihtiyacı yoktur. Genç ve üretken meclis üyesi adayı arkadaşlarımla birlikte, demokratik, tartışan bir çalışma anlayışıyla görev yapacağız. Aylardır üzerinde çalıştığımız ve sivil toplum örgütlerinin de görüşlerini aldığımız uygulanabilir projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz. Bunun için göreve talibiz ve desteğinizi istiyoruz” şeklinde konuştu.

KKTC Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Nurettin Çırakoğlu

Kısa sürede yaptıklarını anlatan Fellahoğlu,  “Bizler ‘Önce insan’ dedik. Çöplerimizi kaldıran, Lefkoşamızı temizleyen, gerçekten iş yapan ve Avrupa’da en yüksek maaşı alan 90 çalışanlarımızı kadroladık. Ancak ek mesai vermiyoruz. Kutlay Erk döneminde 300 kişi olan LTB çalışan sayısını, göreve geldiğimizde 900 kusur idi. Bugün 900 kişidir” şeklinde konuştu.

LTB’yi popülizmin bitirdiğine işaret eden LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, “Bu hikaye üniversitelerde ders olarak verilmeli, bir belediyenin bizden öncekiler tarafından nasıl batırıldığı ve bizlerin nasıl kurtardığı öğretilmelidir” dedi ve LTB’de “Bu kadarı da olmaz” dedirten bir anlayışın uygulandığını iddia etti.

Bu haber toplam 1528 defa okunmuştur