1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Federasyonlar para bekliyor
Federasyonlar para bekliyor

Federasyonlar para bekliyor

Futbolun dışında kalan Spor Federasyonları’nın 2013 yılından kalan kulüplerinin başarı ödülleri ve 2014 yılına ait paraları henüz ödenmedi

A+A-

Hüseyin KIRAL

Ülkemizde faaliyet gösteren Spor Federasyon başkanları, Ekonomi, Kültür, Turizm ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Dairesi ile sezon başı yapılan anlaşma gereği almaları gereken paraları henüz alamamaları federasyonlarının sıkıntıya girmesine neden oldu.
Ocak ayında belirlenen federasyon bütçelerinin henüz daha 4/2’sinin ödenmesi, federasyon olarak maddi çıkmaza girdiklerini açıklayan bazı spor federasyon başkanları, “okul sporlarında görev alan hakem paralarını dahi ödemediler” şeklinde konuştu.
Ülkemizde faaliyet gösteren Spor Federasyonları’nın başkanları, okullar tatile gireli iki ayı olmasına rağmen okullararası yapılan yarışmalarda federasyonlarına ait branşlarda görev yapan hakem ücretlerinin ödenmediğini belirtti.

Barutçu “Esas ambargoyu bakanlık uyguluyor”
“Ocak ayında federasyona öngörülen elli bin (50.000) TL’lik bütçenin henüz daha yarısını alabildik” açıklamasını yapan Tenis Federasyonu Başkanı Saffet Barutçu, bütçelerin yetersizliğinden bahsederken, esas ambargonun bu yıl bakanlık tarafından uygulandığını belirtti.
Barutçu, “Bundan önceki yıllarda spor federasyonları uluslararası alanda iki Türkiye, bir de üçüncü ülkede kendi branşında etkinliklere katılabilirdi. Şimdiki uygulama ise sadece bir kez Türkiye’de düzenlenen turnuvalara katılabilir” dedi. “Bu nedenle Rusya’da organize edilen Akademi Tenis organizasyonuna katılamadık” açıklamasını yaptı.

Kaya “Seneye benden faaliyet ve hakem beklemesinler”
Voleybol Federasyon Başkanı Enver Kaya, “Her yıl olduğu gibi sezon başında plan ve programımızı devletin yani Spor Dairesinin bizlere öngördüğü bütçe doğrultusunda faaliyetlerimizi tamamladık. Ancak ön görülen meblağın henüz yarısını almamız bizlerin elimizin ayağımızın bağlanmasına neden oldu. Okul sporlarında görev alan hakem arkadaşlarımın bile paraları ödenmezken ben federasyon olarak sporumuzu yönetenlerden ne bekleyebilirim” açıklamasını yaptı.

Beysan “2014 geride kaldı ancak 2013’ün takımları ödüllerini almadı”
Hentbol Federasyon Başkanı Ozan Beysan, futbolun her yıl olduğu gibi bu yıl da öngörülen 2 milyon beş yüz bin (2.500.000) TL’lik katkısını aldığını ancak federasyonuna öngörülen yüz on bin  (110.000)TL’nin daha yarısını aldıklarını söyledi.
Başkan Ozan Beysan, okul sporlarında görev yapan hakemlerin henüz ödenmediğini, yine aynı şekilde başarılı olan kulüplerin de başarı ödüllerini son iki sezondur verilmediğinin altını çizdi.

Bu haber toplam 1225 defa okunmuştur