1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Federasyon tüm engelli gruplara açıktır”
“Federasyon tüm engelli gruplara açıktır”

“Federasyon tüm engelli gruplara açıktır”

Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu eski üyesi Murat Katrin, son günlerde federasyon içerisinde yaşanan olayları değerlendirdi

A+A-

Hüseyin KIRAL

KKTC Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu eski üyesi Murat Katrin, son günlerde federasyon içerisinde yaşanan olayları değerlendirdi. Tekerlekli Basketbol Takımı sporcularının, kendi antrenörlerini görevden alması için federasyon başkanına ve siyasi organlara kadar gidildiğini, sonuç alınamayınca Ekim ayında başlayacak olan ligin çalışmalarına katılmadıklarını belirten Murat Katrin, öncelikle federasyonun kendi yapısını değiştirip gerçek kimliğine bürünmesi gerekliliğini savundu. Tekerlekli basketbol takımının ve bundan sonra kurulacak olan başka branşları da içine alacak şekilde kulüpleşmeye gidilmesini belirten Katrin “Kulüpleşme olduğu takdirde federasyonu yıllardır sömüren bu 15 ortopedik engelli performans sporcu arkadaşın sömürüsünden de kurtulmuş olacak” dedi.
Federasyonun yıllık bütçesinin 400-500 bin TL’yi bulduğuna değinen Murat Katrin, “ bu para sadece 15 kişi tarafından pay ediliyor, oysa ülkede binlerce engelli vatandaş var ve bu parada onlarında hakkı var” diye konuştu.

Katrin “Sorunlar nedeni ile federasyon özerk bir yapıya kavuşamadı”
Federasyonun kuruluşundan bu güne kadar gerek sporcu, gerek yönetici olarak hep içinde olduğunu belirten Murat Katrin, sürekli olarak aynı kişilerin yarattığı sorunlar nedeni ile bir türlü gerekli çalışmaları tamamlayamadıklarını ve özerk bir yapıya da kavuşamadıklarının altını çizdi. Katrin, “Federasyon tüzüğü gayet net ve açık. Sadece 15 ortopedik engelli arkadaşlarıma değil, tüm engelli arkadaşlara gerek rehabilitasyon amaçlı, gerekse performans amaçlı, spor yapma olanağı sunmasını içerir” dedi.
Murat Katrin, “Tekerlekli basketbol oynayan 15 ortopedik arkadaşına çağrıdan bulunarak,  “Amaçlarını üzüm yemek mi? yaksa bağcıyı dövmek mi? hele bir onu anlatsınlar da bilelim” açıklamasını yaptı ve bazı konulara dikkat çekti.

Murat Katrin’in dikkat çektiği hususlar
1. Bu Federasyon sadece 15 ortopedik engelli olan siz kader arkadaşlarımın değildir. Bu Federasyonun tüzüğü, Tüm engel guruplarına gerek rehabilitasyon amaçlı, gerekse performans amaçlı, spor yapma olanağını sunmasını içerir. Ama yıllar var bir türlü başarılamıyor, (bu yıl benim tarafımdan, Zihinsel Engelli Çocuklarımızla ilgili bir çalışma yapıldı ancak maddi zorluk nedeniyle hayata geçirilemedi.) Çünkü tekerlekli sandalye basket takımına 15 kişiye son yönetim dahil tüm yönetimler tarafından, federasyonun bütün maddi olanakları kullandırılarak, 15 kişiye KKTC’deki spor yapabilecek binlerce engelli insanın, hakları da kullandırılmıştır ve kullandırılmaktadır.
2. Federasyon, Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu da değildir.
3. Son yıllarda hiç biriniz bu performans sporunu, kimsenin hatırı veya rehabilitasyon için yapmıyorsunuz.
4. Burada federasyon adı altında olan, ama bir kulüp büyüklüğünde dahi olmayan 15 sözleşmeli mutsuzluk ve tatminsizlik hastalığı bulaşmış engelli sporcudan ibaret, bir yapıdan söz ediyoruz (ki yıllardan beri Yönetimde bulunan yöneticilerin, hata ve ihmallerinden dolayı bu sayıda artış olamıyor)

“Mustafa Çelik’in mezarda kemikleri sızlamaktadır”
KKTC Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu eski üyesi Murat Katrin son olarak, sporcuların yanlış tutum içinde olduğunu ve her sezon öncesi ayni şeyleri yaşadıklarına dikkat çekerken, “Her 7-8 ayda bir, sözleşmeli para alan 15 sporcunun talebiyle başkan veya antrenör değişmemeli” dedi.
Katrin, “doğrusuyla, yanlışıyla, bir şeyler yapmaya çalışan bir başkan ve yönetim orada dururken ve hele engelli bir başkan varken, sporcuların talebiyle görevden alınması durumunda kurucu başkan Mustafa Çelik’in de mezarda kemiklerinin sızlamasına neden oluyor” açıklamsını yaptı.

Bu haber toplam 1768 defa okunmuştur