1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Federasyon özür bekliyor
Federasyon özür bekliyor

Federasyon özür bekliyor

KKTC Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu basın bildirisi yayınladı

A+A-

KKTC Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu bir basın bildirisi yayınlayarak Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) haklarında yapmış oldukları açıklamalara yanıt verecek özür dilenmesi gerektiğini ve hukuki sürecin başladığını açıkladı.
Federasyonun ve başkan Ersin Doğaç’ın doping gibi bir suçu ört pas etmekle suçlanmasının çok ciddi bir itam olduğunun belirtildiği açıklamada, federasyon ve Doğaç’tan özür dilenmesi gerektiği vurgulandı.

“Doping karşısında kararlı duruşumuz sürecektir”
Açıklama şu şekilde: “KKTC Atletizm Federasyonu olarak Doğu Akdeniz Üniversitesi Spor koordinatörü Cemal Konnolu’nun basında yer alan federasyonumuzu ve başkanımızı asılsız ve dayanaksız şekilde suçlayan açıklamalarını şaşkınlık ve üzüntü ile okumuş bulunmaktayız.
Doping denen illetin karşısında olan duruşumuz  kararlılıkla ve ödün vermeden devam edecektir. Alınacak  karar şu anki yarışmaların yapılmasına engel teşkil etmezken ceza alan sporcu da şu anda Bulgaristan’dadır ve yarışma yasaklıdır. Cezayı aldığı yarışma bir üniversite yarışması olup gerekli ilk bilgiler KKTC üniversiteler Spor Federasyonuna gönderilmiştir çünkü muhatap federasyon kendileridir ve sporcunun lisansı da üniversite lisansıdır. Bizim bu olayı ilk duyduğumuz an basındır ve ilgili sporcu KKTC vatandaşı olduğu açıklanmıştır. Ancak bu sporcu Nijeryalıdır. Bu bilgi üzerine sporcunun KKTC  vatandaşı olmadığı ilgili kişilerce Türkiye Yetkili makamlarına ulaştırılmıştır. Bunların değiştirilmesi bile süreci uzatmıştır. KKTC Üniversiteler Federasyonu’ndan evraklar bize  talep yazımızdan sonra ulaştırılmıştır. İlgili toplantılar yapılmış , hukukçulardan ve uzmanlardan görüş alınmıştır. Uluslararası kurallar, IAAF kuralları, WADA kuralları incelenmiştir. Cezalı sporcunun yarışması mümkün olmamakla birlikte, numune alındıktan sonraki süreçte sporcu yarışmalara katılmakla ilgili sorumluluğu kendisi almaktadır ve numunenin pozitif çıkması durumunda madalya almışsa, madalyasının geri alınacağını, bir takımda yarışıyorsa puanlarının silineceğini kabul eder ve yarışmalara katılır. Kural bu şekilde uygulanacaktır ve bu bilgi de olayla ilgili kulüplere bildirilmiştir. Bu konuda daha detaylı bilgiyi KKTC Dopingle Mücadele Kurulu’ndan alabilirsiniz. İlgili Kulüplere bu açıklanmış ve detaylı yazı hukukçuların kontrolündün sonra yazılı olarak taraflara bildirilecektir.

“DAÜ’nün hangi yarışmalara katıldığı ortada”
“Doğu Akdeniz Üniversitesi Atletizm Kulübü’nün hangi yarışmalara katıldığını siz sayın medya çalışanları tarafından daha iyi bilinecektir. Size gönderdiğimiz yarışma sonuçlarında bunu kolaylıkla tespit edebilirsiniz. Yarışma yapmadığımızla ilgili bizi eleştirirken bunu da düşünmeleri gerekmekteydi. Maalesef geçen yıl sadece büyükler lig yarışına katıldılar, bu sene ise hiçbir yarışa. Yol yarışmaları ,kros yarışmaları, yaş grupları yarışmalarına katılan sporcuları yoktur. 24-25 Hazirandaki yarışmalara ise katılmamaları bizi çok üzmüştür. Biz federasyon olarak kendilerine olanaklarımız ölçüsünde yardım etmeye çalışmaktayız ancak son dönemde kulübün sporcu yetiştirememesi daha çok yabancı sporcularının ön plana çıkması alt yapılarının azalması düşündürücüdür çünkü bünyelerinde bir dönem KKTC’nin  en iyi atletleri şu anda antrenörlük yapmaktadır ya da istihdam edilmiştir.”

“Eğitsel çalışmalara katılmadılar”
“Eğitim çalışmaları konusunda bizi eleştirmelerinde haklı tarafları vardır. Yeterli değildir, artması gerekir hem fikiriz. İlerleyen günlerde özellikle çocuk atletizmi konusunda çalışmalarımız artacaktır. Ancak bazen ülkemize getirdiğimiz yabancı antrenörler ve sporcularla yaptığımız bu gibi eğitsel çalışmalara davet etmemize rağmen katılmamaktadırlar. Bu da çelişki yaratmaktadır. Başkanımızın ve federasyonumuzun bu güzide kulübümüze yaklaşımı hep sıcak olmuştur. Bize bağlı olmamasına rağmen üniversiteler Türkiye şampiyonalarına gittiklerinde bile sürekli aranmakta bilgi alınmakta motivasyonları artırılmaya çalışılmaktadır. Son şampiyonaya gitmeden önce kamp talepleri hemen değerlendirilmiş ve kendilerine yardım edilmiştir.  Yarışmaya götürdükleri sırığı federasyonumuzdan talep etmişler ve onunla yarışmıştırlar. Yardım edebileceğimiz konularda imkanlarımız elverirse hiç çekinmeden katkı koymaktayız.”

“Bünyelerindeki pistte yarış vermemize rağmen ilgilenmediler”
“Hasan Ruso Yaş grupları yarışmalarının bir ayağı bünyelerindeki pistte yapılmasına rağmen hazırlanması için yaptığımız yazışmalara rağmen maalesef hazırlanmamakta ve ilgilenilmemektedir. Hakemlerimiz ve federasyon yetkilileri her gittiğimizde sahayı hazır bulmamakta ve kendileri hazırlamaktadırlar. Ciddi anlamda bir ilgisizlik vardır. Pistte elektronik ölçüm aletleri olmadığından ve çok yıprandığından bu piste  fazla yarışma verememekteyiz “

“Konnolu 2 yılda atletlerinin katıldığı yarışları gözden geçirmeli”
10 aydır federasyon olarak faaliyet yapmadığımızı söyleyen bir kimse ülke gündemini de takip etmemektedir. Sayın Konnolu 2 yılda atletlerinin katıldığı yarışmaları gözden geçirmelidir. Bu da kendilerinin atletizme ne kadar önem verdiğini gösterir. Zaten kaldı ki atletizm yarışlarının yoğunluğu eylül-ekim-kasım-aralık aylarında oldukça düşüktür ve bu bütün dünyada da böyledir. Ayrıca antrenör ve ya kulüplerin dilekçe vermesi durumunda formda olan atletler için rekor deneme yarışmaları da eklenmektedir. Ocak ayından itibaren salon seçmeleri ile başlayan sezon okul yarışmaları ile de birleşerek  hızlı bir tempo içinde devam etmektedir. Ayrıca düzenlediğimiz yarışmalar neticesinde çok sayıda sporcumuz da Türkiye’deki yarışmalara federasyonumuz bünyesinde katılmaktadırlar. Bu yıl KKTC tarihinde ilk defa Türkiye yıldızlar Ligine katıldık. Federasyon olarak her zaman kulüplerimize  danışarak hareket ettik. Görüşlerine baş vurduk  önerilerini dikkate aldık.
Fitnes  ve halter salonumuzu harekete geçirerek  üst düzey antrenman ve kamp merkezi oluşturduk. Bir çok elit atleti ülkemize getirdik ve onların bilgilerinden yararlandık. Gücümüz arttıkça bu projelerimiz bütün bölgelere yayılacaktır ve bu da daha fazla elit atletin yetişmesine katkı koyacaktır. Bizim dönemimizde sayısını hatırlayamayacağımız kadar rekor da kırılmıştır.”

“DAÜ’nün oyları ile göreve geldik”
“2009 temmuz ayında Hasan Çek başkanımızın istifasından dolayı olağan üstü genel kurul yapılmış ama maalesef atletizme sahip çıkılmamıştır. O dönemde bir çok başarılı sporcunun antrenörlüğünü yapan ki her ne kadar da Tüfekçispor kulübünün antrenörü  olsa da hiçbir menfaat beklemeden hemen hemen her kulüpte sporcusu vardı ve onları da çalıştırmaktaydı. Çünkü o rekabetin derecelerde olduğu, esas olanın dostluk olduğun savuna bir yapıya sahiptir. Kulüplerden gelen aşırı baskı ile atletizmin sahipsiz kalmaması adına çok hızlı bir şekilde olağan üstü genel kurulun hemen ardından herkesi toplayarak, yönetime dahil ederek, çok sevdiği antrenörlükten vazgeçerek, kulübünden ayrılarak yönetimiyle hedefleri belirleyerek yola çıktı. Adalet ve doğruluktan dışarı çıkmayan bu yönetimimizin  Başkanın hala Tüfekçi Spor Kulübü’nün yönetimindeymiş gibi açıklama ile gündeme gelmesi Cemal Konnolu’yu, diğer kulüpleri , divan başkanlarını da böylesine bir olayda suçlu olarak ortak etmektedir. Çünkü onların oylarıyla başkan olmuştur ve evraklar herkesin önünde tek tek ibraz edilerek seçime geçilmiştir. Bunu unutmasını zaman aşımına bağlayalım ama eğer arşivlerine bakarsa başkana seçime katılması için verdiği  onay yazısınıda bulacaktır.  Ama biz gerekli evrakları ekte size sunarak kendisini bu zahmetten kurtaralım”

“Özür dilenmelidir”
“Tüm kamu oyuna duyurulur, Cemal Konnolu  federasyonumuzdan ve sayın başkandan özür dilemelidir. Başkanın doping gibi büyük bir suçu örtbas etmekle suçlanması  çok ciddi bir itam olup,  hukuksal olarak gerekli girişimler başlatılmıştır. Saygılarımızla”

Bu haber toplam 1801 defa okunmuştur