1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Federal Kıbrıs İnisiyatifi'nden kınama
Federal Kıbrıs İnisiyatifinden kınama

Federal Kıbrıs İnisiyatifi'nden kınama

Federal Kıbrıs İnisiyatifi Derya’ya yapılan saldırıları kınadı: “Derya’ya karşı yapılan aşağılık saldırıları şiddetle kınıyoruz”

A+A-

 

Federal Kıbrıs inisiyatifi  kısa bir açıklama yayınlayarak, Doğuş Derya’ya sosyal medyadan yapılan saldırıları kınadı. Açıklamada “Bu faşizan taciz olaylarına sessiz kalmayacağımı bildirir, barış, demokrasi ve adalet için mücadele eden bütün kuruluşları Doğuş Derya’ya sahip çıkmaya ve bu faşizan grup ve kişileri lanetlemeye davet ediyoruz” dendi. Açıklamanın tam metni şöyle;

“Federal Kıbrıs İnisiyatifi olarak Cumhuriyetçi Türk Partisi milletvekili Doğuş Derya’ya karşı yapılan aşağılık saldırıları şiddetle kınıyoruz. Mecliste yapılan bütçe görüşmeleri esnasında söz alan ve yarım asırdan beri ülkemizde yaşanan acıları etnik köken ayırımı yapmaksızın dile getiren ve Kıbrıs Sorununun bütün mağdurlarını kucaklayan Doğuş Derya, banal ve bayağı çevrelerden gelen iğrenç saldırılara maruz kalıyor ve bütün kişilik hakları çiğnenerek taciz ediliyor. Bu faşizan taciz olaylarına karşı sessiz kalmayacağımızı bildirir, barış, demokrasi ve adalet için mücadele eden bütün kuruluşları Doğuş Derya’ya sahip çıkmaya ve bu faşizan grup ve kişileri lanetlemeye davet ediyoruz”

Bu haber toplam 2280 defa okunmuştur