1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Federal Futbol Federasyonu kurulsun”
“Federal Futbol Federasyonu kurulsun”

“Federal Futbol Federasyonu kurulsun”

Denktaş, Kıbrıslı Türk futbol takımları için “Federal Futbol Federasyonu” önerisinde bulundu.

A+A-

 

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Seyirci Özel Etabı’nın Lefkoşa’nın iki tarafını kapsayan CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2014 ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) görüşme süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kıbrıs Genç TV’de yayınlanan Atıf Müezzinler ile Sabah Sabah adlı programa katılan Denktaş, Kıbrıslı Türk futbol takımları için “Federal Futbol Federasyonu” önerisinde bulundu. Denktaş, ralli ile futbol konularının birbiri ile aynı olmadığını belirtti.

Denktaş “Kıbrıs Cumhuriyeti bayrakları araçların pasaportudur”
Lefkoşa’nın iki tarafını kapsayan ralli ile ilgili açıklamalarda bulunan Denktaş, Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun (KKTOK) Kıbrıs Otomobil Kurumu (CAA) ile organizasyonun başından sonuna kadar eşit olmasına önem gösterdiğini söyledi. Koşulan parkurun surlar içerisinde başka bir yer olarak önerildiğini ancak kendilerinin Taksim Sahası’nı istediklerini belirten Denktaş, Kıbrıslı Türk araçların üzerindeki Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı konusuna da değindi. Denktaş, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’ndan (TOSFED) bu yarış için lisans talep edildiğini, ancak TOSFED’in vatandaş olmadıkları ve lisans verilmesi halinde sahte lisans vermiş olacakları için bunu kabul etmediğini söyledi. Bu doğrultuda CAA lisansları çıkardığını söyleyen Denktaş “Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı arabalarda yer aldı. Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu alıyor muyuz? Bu da araçların pasaportudur” dedi.

“Federal Futbol Federasyonu kurulsun”
KTFF’nin KOP ile yaptığı görüşmelerde ortak bir zemin bulunabileceğini ancak bunun üyelik olmadığını söyleyen Denktaş, Federal Futbol Federasyonu adı altında bir öneride bulundu. Denktaş “Gelin Federal Futbol Federasyonu gibi bir yapı kuralım. Güney ve Kuzey’den 2’şer temsilci, UEFA’dan da 1 temsilci bu yapıda olsun. Bu beş kişilik ekip sadece Kıbrıslı Türklerin futbolunun gelişimi ve dış temaslarının organizasyonu için görevli olsun. Bu federal yapı içerisinde futbolumuzun gelişimi ve dış temas konuları müştereken organize olsun. Bu eşitliktir, yama olmak değil, önümüzü açmaktır” diye konuştu.

“Sertoğlu duvara tosladı”
Bu öneriyi Ömer Adal’ın KTFF başkanlığı döneminde de belirttiğini kaydeden Denktaş “Çıkış yolu aranıyorsa bu da onlardan biridir” dedi. Denktaş “Hasan Sertoğlu yaptığı girişimle yine gidip duvara tosladı. Bu işin hukuki boyutunu uluslararası alanda başlatıyoruz. Yıllardır çözümlenmeyen bir sorunun sorumlusu apaçık bellidir. Ralli ile KTFF konusu ayrıdır” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1987 defa okunmuştur