1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Favori Altay, plase Canova
 Favori Altay, plase Canova

Favori Altay, plase Canova

GAÜ ile sponsorluk anlaşması imzalamaya hazırlanan Çetinkaya’da teknik direktörlüğe kimin getirileceği merak konusu

A+A-

 

Eren ŞİŞİK

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile işbirliğine imza atan Çetinkaya’da yeni sezon yapılanmaları da gün yüzüne çıkmaya başladı. Teknik direktörlük konusunda arayışlarını sürdüren sarı kırmızılılarda ön plana Yenicami’den ayrılan Turan Altay ve boşta olan Fırat Canova isimleri çıktı. Her iki hoca ile de görüşen Çetinkaya’da ilk tercihin takımın son üç şampiyonluğunda imzası olan Turan Altay olduğu öğrenildi.

Altay’ın prensipleri var
Son dört sezonda şampiyonluklara Yenicami ve Çetinkaya altında ambargo koyan Turan Altay’la çalışmak istediği öğrenilen sarı kırmızılı yönetimin Fırat Canova ile de görüştüğü ve Altay’da bir aksilik yaşanması halinde teknik direktörlük koltuğuna Fırat Canova’yı getirmeyi planladığı gelen bilgiler arasında. Geçen sezon Yenicami’de kazanmadık kupa bırakmayan ve hem ligi, hem kupayı hem de süper kupayı müzesine götüren Turan Altay’ın Çetinkaya’da teknik direktör olmak için prensiplerinin yerine getirilmesini beklediği öğrenildi. Özellikle oyuncu maaşları konusunda çok hassas olan ve dış sorunlarla uğraşmamak isteyen Altay’ın isteklerinin yerine getirilmesi halinde eski kulübüne geri dönebileceği konuşuluyor. Geçtiğimiz gün Çetinkaya kulübünün ileri gelenleri ile görüşen Turan Altay’ın GAÜ ile imzalanacak sponsorluk anlaşmasını da beklediği tahmin ediliyor.

Canova ile de görüşüldü
Çetinkaya’da bir diğer teknik direktör adayı ise geçen sezonun ortasına kadar Küçük Kaymaklı’yı çalıştıran Fırat Canova. Başarılı teknik adamla görüşen ve taleplerini değerlendirmeye alan sarı kırmızılı yönetim kararını önümüzdeki hafta içerisinde verecek. Çetinkaya camiasında bir kısım kişi takımın başına Fırat Canova’nın geçmesini istiyor. GAÜ ile sponsorluk anlaşmasının resmen imzalanmasının ardından oluşacak yönetimle de görüşülüp Altay ve Canova arasında bir tercih yapılması bekleniyor.

Berkalp belirsizliği
Öte yandan geçtiğimiz sezonun ortasında takımın başına 1 buçuk yıllık bir sözleşmeyle gelen Cenk Berkalp ile ilgili belirsizlik sürüyor. Geçtiğimiz sezonki teklifi kabul etmesinin sebebi olarak kendisiyle 1 buçuk yıllık bir sözleşme imzalanması olduğuna vurgu yapan Berkalp ile ilgili henüz bir girişimin yapılmaması akıllarda soru işareti bıraktı. Büyük olasılıkla tecrübeli hoca ile çalışmayacak olan Çetinkaya’nın Berkalp ile yolları ayırması durumunda sözleşme maddeleri devreye girecek.

Bu haber toplam 2453 defa okunmuştur