1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Fatura basın emekçilerine kesiliyor”
“Fatura basın emekçilerine kesiliyor”

“Fatura basın emekçilerine kesiliyor”

KTGB Başkanı Volkan, hükümete, medya alanında yaşanan sorunlara yönelik birliğin çözüm önerilerini hayata geçirmesi çağrısı yaptı

A+A-

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Başkanı İzzet Volkan, medya alanında haksız rekabet koşullarının yaşandığını, bu koşulların faturasının basın emekçilerine kesildiğini belirterek, hükümete, birliğin çözüm önerilerini hayata geçirmesi için çağrı yaptı.

Volkan, KTGB’nin, aylar önce hükümete yaptığı uyarının dikkate alınmaması ve acil alınması gereken tedbirlerin hayata geçirilmemesinin, Kıbrıs Medya Grubu’ndan iki full time, iki de part time olmak üzere toplam dört basın emekçisinin “Basın İş Yasasına aykırı bir şeklide işten çıkartılmasına yol açtığını” ifade etti.

KTGB’nin oluşturduğu komite ile özellikle yazılı medyanın sorunlarını saptayarak, hükümet tarafından alınması gereken acil önlemleri ve çözüm önerilerini rapor halinde ilettiğini belirten Volkan, “Ne yazık ki, tedbirlerin bir an önce yaşama geçirilmemesinin faturası gazete patronları tarafından en kolay yol seçilerek basın emekçisine kesilmiştir” ifadelerini kullandı.

Volkan, şunları kaydetti:

“Kıbrıs Türk geleneksel (kağıda basılı) medyası, teknolojideki gelişmelere paralel olarak tüm dünyada gazete satın alma alışkanlıklarının gerilemesi, internet medyasına yönelim, ayrıca ülkemiz özelinde yaşanan haksız rekabet koşulları ile ekonomik ve yapısal sorunlar nedeniyle, ciddi tehdit altındadır. Farklılıklar göstermekle birlikte ana hatlarıyla benzer sorunlar görsel- işitsel medya ve internet medyası için de geçerlidir. Hükümet, bir an önce KTGB’nin hazırladığı rapordaki çözüm önerilerini hayata geçirilmelidir. Çözüm önerilerinin gecikerek hayat bulması ve Basın İş Yasası’nın uygulanmaması durumunda, gazetecilerin iş ve gelecek güvencesi tehlikeye girecek, medyanın güç odaklarının kontrolüne geçme tehlikesinin yanı sıra söz, anlatım, fikir özgürlüğü ve medyanın demokrasiye katkısı gerileyecek, var olan kayıt dışılık derinleşecektir”

Volkan, KTGB olarak, hükümeti bir an önce rapordaki çözüm önerilerini hayata geçirmeye ve Basın İş Yasası’nın eksiksiz uygulanması için göreve çağırdı.

(tak)

Bu haber toplam 1093 defa okunmuştur