1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3.  Fas’ta Onkoloji Eczacıları Kongresi’nde temsil edildi...
 Fas’ta Onkoloji Eczacıları Kongresi’nde temsil edildi...

 Fas’ta Onkoloji Eczacıları Kongresi’nde temsil edildi...

Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi,  Fas’ta Onkoloji Eczacıları Kongresi’nde temsil edildi...

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı öğretim üyesi Uz. Ecz. Ahmet Sami Boşnak, 02-05 Mart 2017 tarihleri arasında Fas Rabat’da düzenlenen 4. Fas Onkoloji Eczacıları Kongresi’ne Yakın Doğu Üniversitesini temsilen davetli konuşmacı olarak katıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, aynı zamanda Türkiye Onkoloji Derneği ile Avrupa Onkoloji Eczacıları Derneği’ni temsil eden Uz. Ecz. Boşnak, kongrede uzmanlık alanlarından birisi olan kanser ve otomazisyon konusunda yaptığı konuşmada, kanser ve kanser ilaçlarının hazırlanması amacı ile üzerinde çalıştığı sistem yazılımları ve dünayada bu konuda gelinen durumu anlattı.  

Kanser ilaçlarının hazırlanıp uygulanması önem taşıyor…

Konuşmasında, yüksek toksik etkileri nedeni ile kemoterapi ilaçlarını hazırlayan ve uygulayan kişilerin sürekli maruziyetten korunmaları gerektiğinden bahseden Uz. Ecz. Boşnak, ayrıca hasta güvenliği açısından ilaçların hazırlama ortamına gelişinden, hastaya uygulanışı ve sonrasında hastanın klinik verilerinin izlenmesinin büyük önem arz ettiğini vurguladı. Uz. Ecz. Boşnak, “Çok yoğun ve tehlikeli olan bu sürecin doğru işletilmesi, her aşamanın kayıt altına alınması, tüm çalışanların olası oluşabilecek riskler konusunda anlık uyarılması ve sonuç olarak doğru ilacın, doğru dozda, doğru hastaya, doğru zamanda uygulanması amacı ile dünyada otomatizasyon sistemlerine ilgi artmaktadır” dedi. Otomasyon sistemlerinin, elektromekanik ve hassas yazılımlardan oluştuğunu belirten Uz. Ecz. Ahmet Sami Boşnak, kanserin yaygınlığı, ilaçlı tedavilerdeki çok hızlı gelişmeler ve yeni ilaçlar her geçen gün bu tür sistemlerin geliştirilmesini zorunlu kıldığını dile getirdi.

Boşnak’ın sunumu ilgiyle dinlendi

Yüksek katılımla gerçekleştirildiği belirtilen kongrede Uz. Ecz. Boşnak’ın yaptığı sunum büyük ilgi ile takip edildi. İngilizce yapılan sunum, aynı anda hem Fransızca hem de Arapçaya çevrildi. Uz. Ecz. Ahmet Sami Boşnak,  bu sunumu ile uluslararası düzeyde çok önemli başarılar elde etmiş Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Klinik Onkoloji Eczacılığı’nı diğer ülkelerle karşılaştırmalı olarak dinleyicilere sundu.

 

 

 

Bu haber toplam 1779 defa okunmuştur
Etiketler : ,