1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Farklı konseptte bir mekan Hangover Coffee & Bar
Farklı konseptte bir mekan  Hangover Coffee & Bar

Farklı konseptte bir mekan Hangover Coffee & Bar

Farklı konseptte bir mekan Hangover Coffee & Bar

A+A-

 

Zekai Altan

Her zaman dikkatimi çeken bir mekan. Benim değil herkesin. Meclisin karşısında Dereboyu’na giderken. Köşede. Geniş cam çerçeveli bir mekan. Hangovercoffe & bar adı ile. Bir toplantı sonrası yakın olduğu için iki dostum Nazmi Pınar ve Rıza ile bir öğle yemeği almak için buraya gittik. Benim için de bir fırsat oldu. Yoksa buraya gitme şansını pek bulamayacaktım. Mekan oldukça geniş. Bar mı yoksa restorant mı veya coffe bar mı pek anlaşılmaz. Gündüz restoran, gece de bar olarak hizmet verdiğini öğrendim. Restorant atmosferi pek yok. Restorant işletmeciliğine uygun bir imaj ve personel profili de yok. Masalar genelde bar ortamına uygun. Bistro türü masalar ve sandalyeler ile koltuk ve ahşap masalar ile karışık bir konsept. Yol kenarında olan mekanın diğer bir özelliği yoldan geçenleri de rahat izleyebilirsiniz. Doğrusu ben burada çok güzel bir restorant atmosferini görmeyi bekliyordum. Mekanda iki ayrı bar. Ameriken türü. Bu barları görünce burasının daha çok bar ve eğlence hizmeti verdiğini anlarsınız. Mekanda oturan birkaç masa dışında biz varız. Sade bir ortam. Siparişlerimiz için mönü listesi takdim edildi. Kısa bir göz attım. Zengin bir mönü listesi. Farklı ülke tatlarını içeren bir mönü kartı.

MÖNÜ VE LEZZET

Fajita, lazanya ve etli dedikleri salata siparişi verdik. Ortalama fiyatları ise 22.00-25.00 TL.  Ben servis görevlisinin mönü ile ile ilgili bilgisini ölçmek için fajitanın  hangi ülke mutfağı olduğunu sordum. Bana hiç tereddüt etmeden Kıbrıs mutfağı diye cevap verdi. Gülümsedik, Nazmi devreye girdi, iyi niyetli servis görevlisini uyardı. Ona doğrusunu söyledi ve dikkat etmesi için de nasihatta bulundu. Ben yalnızca olayı izledim. Ve bir süre sonra siparişlerimiz geldi. Benim fajitanın dumanları hiç yoktu Tütmüyordu. Halbuki fajita sıcak yenir ve dumanlar da üzerinde tüter. Yanında sosları. Fajita bir Meksika mutfağı spesiyali. Dilerseniz Meksika mutfağı hakkında şunları belirtelim. Meksika'da hem her bölgenin kendine özgü, hem de ülkenin tümünde geçerli geleneksel yemek türleri vardır. Fasulye, pirinç, balkabağı, biber, kış armudu ve domates en çok kullanılan ürünlerdir. Ülkede biber bol ve çeşitlidir. Biberlerin renkleri sarıdan yeşile, kırmızıya kadar. Biberlerin lezzetleri de birbirinden farklıdır. Çoğu kez bir yemekte değişik türde birkaç biber kullanılır. Kurufasulyeyle yapılan yemekler çok fazladır. Haşlanıp ezilip ve kızartılmış fasulye aynı zamanda tortilla içi olarak da kullanılır. Tortilla da değişik nitelikleri olan bir yemek türüdür. Sadece ekmek olarak değil aynı zamanda üstü çeşitli malzemeyle süslenerek pizza olarak da kullanılır.

FARKLI TATLAR

Fajita bir Meksika yemeği olup, dana eti ve tavuk eti ile hazırlanabilen bir lezzettir. Fajitayı Kıbrıs’ta çok sayıda seven ve beğenerek tüketenler olduğunu da biliyorum. Fajita için en çok et ve dolmalık biber kullanılmaktadır. Fajita malzemesinde dana eti veya tavuk eti kullanılır. Fajita yapılıp fajita pişirildikten sonra, ocaktan alınır alınmaz servis edilmesi gerekir. Dumanının tütmesi gerekir. Buna kimse hayır demez. Fajita baharatı, fajitaya asıl lezzetini veren tatlardır. Fajitanın yanında da sosları. Salsa sos, yoğurt, biber turşu, barbun ve kaşar peyniri rendelenmiş. Fajitanın da bir yeme yöntemi vardır. Fajitanın yanında servis edilen küçük dürüm gibi genelde buğday ve mısır unundan yapılan pideye tortilla denir. Fajita da tortilla ile ikram edilir. Tortillaya önce yoğurt sürülür ve sonra da içerisine soslardan ilave edildikten sonra fajitas ilave edildikten sonra dürüm gibi sarılarak yenir. Ben de aynısını yaptım. Rıza’nın lazanyasını da tattım. İyi ve lezzetli bir lazanya pişirildi. Peynirin tadını alabildim. Et sosu kullanıldığını tahmin ediyorum. Domates sosu da kullanılıyor. Lazanya İtalyan mutfağına ait. Orijinal adı da “Lasagna”dır. Lazanya adı da pişirildiği kaptan geliyor. Günümüzde kabın değil yemeğin adına lazanya denilmektedr. Rıza lazanyayı beğenmesine karşın salatayı değiştirmek zorunda kaldı. Evet kısa bir öğle yemeği. Eğlence için ideal bir bar diyebiliriz. Bar konseptini görmedim ve yaşamadığım için herangi bir yorum yapma şansım yok.

Tel: 0533 852 52 00 - 0533 867 02 56 - 0533 846 40 96

Bu haber toplam 2289 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 198. Sayısı

Adres Kıbrıs 198. Sayısı