1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Farkındalık yaratmak için yürüdüler
Farkındalık yaratmak için yürüdüler

Farkındalık yaratmak için yürüdüler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle dün sabah Kuğulu Park’ta toplanarak Dereboyu’nda yürüyüş gerçekleştirildi

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle dün sabah Kuğulu Park’ta toplanarak Dereboyu’nda yürüyüş gerçekleştirdi.

Özel gereksinimli bireylerin eşit haklara erişmesi konusunda farkındalık yaratmak için yapılan yürüyüşe tüm devlet özel eğitim okullarının yanı sıra bazı ilkokul ve üniversite öğrencileri de katılarak destek verdi. 
Öğrenciler yürüyüş boyunca ellerinde ‘Engelleri Kaldıralım’, ‘Sevgi Her Engeli Aşar’, ‘Sağlıklı Her İnsan Bir Engelli Adayıdır’ yazılı pankartları taşıdı.
Etkinlikte İzmir Balçova Belediyesi Zihin Engelliler Halk Dansları Grubu ritim gösterisi yaparken, Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu öğrencileri gün dolayısıyla mesajlarını okudu.
Arda Gündüz ve Zeki Karahanoğlu sahne aldığı etkinlik, gösterilerin ardından sona erdi.

Saygun: “İhtiyaçlar yüksek sesle duyurulmalı”
Etkinlikte konuşan KTÖS Başkanı Semen Saygun, özel eğitime muhtaç kişilerin ihtiyaçları daha yüksek sesle duyuracaklarını söyledi.
Saygun, “verilen vaatlere karnımız tok” diyerek, yeni Eğitim Yasası için ‘ortak mücadele’ edilmesi gerektiğini ifade etti.
Özel gereksinimli bireylerin taleplerini sadece bir gün seslendirmekle sorunların çözülmeyeceğini savunan Saygun, “bu sorunları çözmek hem bizim hem de devletin sorumluluğudur” dedi.

Maviş: “ Yeterli sayıda özel eğitim öğretmenine ihtiyaç var”
KTÖS Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş ise, özel gereksinimli bireyler için eğitim hakkının olmazsa olmazlar arasında yer aldığını ifade ederek, fırsat eşitsizliklerinin ortadan kaldırılması için dünya standartlarında alt yapıya sahip sınıfların yanı sıra yeterli sayıda özel eğitim öğretmenine ile özel ders öğretmenine ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.
Özel gereksinimli bireyler için parasız, bilimsel, demokratik, nitelikli, eşit ve erişilebilir bir eğitim verilmesi gerektiğini ifade eden Maviş, özel eğitim merkezlerimize öğrenci sayısı ve alan kapasitesine göre okul bütçe oluşturulmasının şart olduğunu belirtti.
Maviş, özel eğitim okullarında özel ders öğretmenleriyle birlikte Rehberlik ve Psikolojik Danışmanların istihdam edilmesi gerektiğini kaydederek,  “Özel Gereksinimli Bireyler Eğitim Yasa Taslağı’nın hayata geçirilmesi ve bu bireylere hizmet götüren kamu, sendika ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

FOTOĞRAFLAR: AYŞE GÜLER-BEYZA TAÇKİN

Bu haber toplam 1534 defa okunmuştur