Farkındalık yaratacak

Farkındalık yaratacak

Türkiye’de bir döneme damga vuran futbolcular ile Gönyeli Masterleri, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı ve Nefes Demirpençe için karşılaşacak

A+A-

Geliri Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı ile Nefes Demirpençe’ye bağışlanacak olan “Nefeslere Bir Nefes’te Biz Olalım” organizasyonu çerçevesinde Türkiye’nin şöhretler karması ile Gönyeli Masterleri farkındalık maçı oynayacak. 19 Nisan Çarşamba günü Girne Mete Adanır Stadı’nda yer alacak olan karşılaşmada ayrıca Yenicami ve Doğan Türk Birliği U14 takımlarının karşılaşması, Ziynet Sali konseri ve dans gösterisi olacak.

 

Göçmen: “Amacımız duyarlılığı göstermek, farkındalık yaratmak”

Konu ile ilgili olarak dün Merit Lefkoşa Otel’de basın toplantısı düzenlendi. Organizasyonu gerçekleştiren POY Organizasyon direktörü Özerk Göçmen yaptığı konuşmada “Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı nezdinde tedavi gören şu an 74 değerli çocuğumuz bulunmaktadır. Nefes’in de içinde olduğu bu çocuklara anne, baba ve hatta insanlık görevimizi yerine getirme adına POY organizasyon öncülüğünde ‘Nefeslere Bir Nefes’te Biz Olalım’ adı altında hayırlı bir organizasyon girişiminde bulunduk. Amacımız çocuklarımız için böyle anlamlı bir organizasyonda Kıbrıs Türk halkımızın ve kurumlarının ne kadar duyarlı olduğunu göstermek ve farkındalık yaratmaktır” dedi.

 

Bulak: “İnsanları duyarlı hale getirmek çok önemli”

Türkiye’den gelecek şöhretler karmasına antrenörlük yapacak olan Giray Bulak yaptığı konuşmada “Farkındalık yaratmak için yürekleri çok fazla insanlarız” dedi. Organizasyonda severek bulunduğunu, Türkiye’de Kelebek Çocuklar, ALS hastaları ve down sendromlu çocuklarla ilgili organizasyonlara da destek verdiğini belirten Bulak, “Farkındalık yaratmak, insanları, aileleri duyarlı hale getirmek çök önemli. Umarım 19 Nisan günü çok coşkulu bir kalabalık, etkili bir etkinlikle bu çocuklara destek veririz” ifadelerini kullandı.

 

İnce: “Çocuklara ve ailelere yardımcı olabilmek asli görevimiz”

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Koordinatörü Övgü İnce yaptığı konuşmada vakıf olarak toplumu 16 yıldır faaliyetlerle bilinçlendirdiklerini kaydetti. “Kanser hastalığı zor ve uzun bir süreç” diyen İnce, “74 üye çocuğa ve ailelerine yardımcı olabilmeyi asli görev olarak benimsiyoruz. Örnek bir sosyal proje düzenleyen POY organizasyon direktörü Özerk Göçmen’e ve katkı koyan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

Piro: “Onur duyuyoruz”

Gönyeli Masterleri adına konuşan Mustafa Piro, böylesi önemli bir organizasyonda bulundukları için mutlu olduğunu dile getirdi. Yıllardır yurt dışı temaslarda ülke sporunun içinde bulunduğu durum ile ilgili bilgiler vermeye çalıştıklarını aktaran Piro, “Birçok dış temasta kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Televizyondan izlediğimiz birçok ünlü isim bu organizasyonda yer alacak, bundan dolayı onur duyuyoruz” dedi.

 

Birçok önemli isim yer alacak

“Nefeslere Bir Nefes’te Biz Olalım” aldı organizasyon çerçevesinde Türkiye’de bir dönem futbol oynayan önemli isimler Şöhretler Karması adı altında Gönyeli Masterleri ile bir karşılaşma oynayacak. Giray Bulak’ın antrenörlüğündeki karmada Hami Mandıralı, Orhan Kaynak, Tugay Kerimoğlu, Ahmet Dursun, Ali Eren, Hakan Ünsal, Musafa Kocabey, Ümit Karan, Sinan Engin, Erkan Engin, Cafer Aydın, Metin Uzun, Evren Nuri Turhan, Murat Erdoğan, Cihan Haspolatlı, Kerem İnan, Orhun Uşak ve Rıdvan Dilmen yer alacak. Gönyeli Masterleri takımında ayrıca Başbakan Hüseyin Özgürgün de forma giyecek.

 

Program

Geliri yarı yarıya Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı ile Nefes Demirpençe’ye bağışlanacak olan organizasyonda ayrıcak Yenicami ile Doğan Türk Birliği U14 takımlarının gösteri maçı olacak. Ziynet Sali’nin kısa konseri ve maskotların dans gösterisi de organizasyonda yer alacka. Bilet temini Deniz Plaza, mardo, KKTC Fenerbahçeliler Derneği’nin yanı sıra maç günü saat 10’dan itibaren gişelerden alınabilecek. Saat 18.00’de U14 maçı ile başlayacak etkinlikte, 18.40’ta Ziynet Sali konseri, 19.00’da dans gösterisi, 19.30’da da şöhretler maçı oynanacak.

Bu haber toplam 1948 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.